Nederlandse huurmarkt trekt internationale beleggers aan

Bron: Het Financieele Dagblad

De Nederlandse huurmarkt is populair bij zowel binnen- als buitenslandse beleggers. Nederlandse woningbelegger en –ontwikkelaar Amvest trekt voor het eerst buitenlands kapitaal aan. AG Real Estate, vastgoeddochter van Belgische verzekeraar AG steekt samen met een andere Europese verzekeraar € 100 mln in ARC Fonds, het grootste woningfonds van Amvest. 

Uit onderzoek van vastgoedadviseur Capital Value blijkt dat vooral woningen met een huur tussen de € 700 en € 1200 populair zijn, hiervoor zouden miljarden beschikbaar zijn. Door de schaarste van deze woningen kunnen beleggers namelijk rekenen op lage leegstand. Zo haalde woningbelegger Vesteda in 2015 al € 600 mln op bij Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz en een Aziatische belegger. 

Amvest zal de investering gebruiken om verder uit te breiden. Ze bezitten voornamelijk woningen in de Nederlandse groeigebieden waar de druk op de woningmarkt hoog is. Amvest wil het aandeelhoudersbestand diverser en robuuster maken, het aantrekken van internationale investeerders is een strategische zet. In 2016 heeft Amvest 3400 woningen gekocht, voor meerdere fondsen. Ze willen nog wel meer ontwikkelen en kopen, maar in het algemeen zijn er te weinig posities beschikbaar. De koopmarkt neemt toe en het wordt moeilijker om er in de biedingen op de grond tussen te komen. Daarnaast worden er in veel tenders geen vrije huursector woningen opgenomen. De vraag naar middeldure huurwoningen wordt steeds groter, maar er is te weinig aandacht voor.

Contactformulier

Aanmelden voor de nieuwsbrief? Maak een sector-keuze hieronder