STAP-budget: tot €1.000,- subsidie op jouw opleiding

STAP-budget - tot €1.000 subsidie op een vastgoedopleidingJij wilt je als professional in de vastgoedsector blijven ontwikkelen, toch? Een opleiding of cursus om je kennis te verdiepen of verbreden. Goed nieuws! Vanaf nu kun je hiervoor gebruikmaken van het STAP-budget. Een subsidieregeling waarmee je elk jaar tot €1.000,- vergoed krijgt voor de opleiding die jij kiest.

Nog beter nieuws? Al onze opleidingen komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Hoe werkt de STAP-subsidie?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De overheid helpt een handje, zodat jij stappen kunt maken in je carrière. Dat juichen wij natuurlijk enorm toe. Hoe werkt het?

 1. Kies jouw opleiding
  Welke opleiding of cursus past het beste bij jou? Ontdek het in dit overzicht.
 1. Aanmelding
  Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je van Vastgoed Business School het aanmeldingsbewijs. Hiermee kun je het STAP-budget aanvragen bij UWV.
 1. Aanvraag indienen
  Dien je aanvraag online in bij UWV via het STAP-portaal. Wacht niet te lang, want de aanvraagperiode is zo voorbij.
 1. Goedkeuring aanvraag
  Het UWV laat je binnen vier weken weten of je aanvraag is goedgekeurd.
 1. Start de opleiding!
  Bij een goedgekeurde aanvraag, stuurt UWV een bericht aan Vastgoed Business School. Zo kunnen wij jouw inschrijving meteen verwerken en kun jij starten met je opleiding of cursus.

Is het STAP-budget voor jou?

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je werkt (als ondernemer of in loondienst) of je zoekt werk.
 • Je kunt je laten omscholen of bijscholen in elke sector.
 • Op het moment van de aanvraag maak je geen gebruik van studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerjarigen of een lerarenbeurs.
 • Je hebt dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget.
 • Je opleiding of cursus begint minimaal vier weken na je aanvraag.

Er zijn jaarlijks vijf tijdvakken van twee maanden waarin je de subsidie kunt aanvragen. Als het budget van de overheid op is, moet je wachten tot het volgende tijdvak.

Subsidie op al onze opleidingen

Ja, daar komt het echt op neer. Élke opleiding of cursus van Vastgoed Business School gaat in aanmerking komen voor het STAP-budget van €1.000,-. Met ons ruime aanbod van meer dan 120 cursussen en modules zit er voor iedere vastgoedprofessional iets tussen.

Sommige cursussen worden zelfs he-le-maal vergoed. Deze vallen binnen het budget. Zo kun je o.a. de cursus Lean Management of Technisch VvE-beheer kosteloos volgen.

Jouw aanmelding is pas rond als het UWV de subsidie aan je toekent. Is de aanvraag niet goedgekeurd? Dan vervalt je inschrijving vanzelf. Je schrijft je dus in met geen enkel risico!

Waar kun je het STAP-budget aanvragen?

Dat kan op de website van het UWV.

Welke opleiding kies jij?

Wat doe je het allerliefst? Wil je jouw kennis verdiepen of juist verbreden? Vastgoed Business School biedt een breed palet aan opleidingen en cursussen voor professionals in de vastgoedsector.

Ontdek tijdens een studieadviesgesprek welke opleiding bij jou past. Onze studieadviseurs denken met jou mee. We nemen je huidige werkzaamheden, vooropleiding en werk- en denkniveau mee en bespreken jouw ideale scenario. Kies gemakkelijk zelf de dag en het tijdstip!

» mijn adviesgesprek inplannen