Cursus EP-W Basis - Woningen

Best beoordeelde EP-W cursus van Nederland - Vastgoed Business SchoolBest beoordeelde EP-W Basis cursus van Nederland! Deze 5-daagse cursus EP-W Basis – Woningen bereidt jou voor op het examen EP-W/B.

Grip krijgen op het energieverbruik van vastgoed wordt steeds belangrijker. Door de jaren heen zijn hier talloze methodieken en normen voor ontwikkeld, welke tot op de dag van vandaag regelmatig wijzigen.

De energieprestatie van woningen, EP-W, dient opgenomen te worden volgens het ISSO 82.1 protocol (Methode 2020, volgens de NTA 8800). Hierin wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen de basisopname (deze cursus) en de detailopname (vervolgcursus), een verschil waar we tijdens de opleiding dieper op in zullen gaan.

Waarom deze EP-W cursus?

Zoals gezegd is het goed in kaart brengen van de energieprestatie van vastgoed enorm belangrijk. Als gecertificeerd energielabel adviseur ben jij in charge van dit hele traject. Je voert opnames uit volgens de juiste protocollen en verschaft uiteindelijk een energielabel.

De basisopname

Voor bestaande bouw gebruiken we de basismethode. Met deze methode worden onder andere de huurpunten van een woning vastgesteld. Deze opleiding richt zich specifiek op de basisopname voor woongebouwen.

Opleiding EP-W Basis Woningen - Vastgoed Business SchoolEnergielabel adviseur worden?

Wij raden iedereen, die aan de slag wil als EP-W adviseur, aan om deze opleiding te volgen. Hiervoor is technische kennis een pre, maar niet noodzakelijk.

De opleiding EP-W Basis samengevat

Na afronding van deze cursus:

  • ben je klaar voor het examen EP-W/B (niet inbegrepen)
  • heb je kennis van de BENG-eisen uit het Bouwbesluit
  • ben je in staat om de energieprestatie uit te leggen
  • kun je, volgens Methode 2020, opnames doen volgens het ISSO 82.1 protocol
  • ben je in staat om gebouw- en rekengegevens op te nemen
  • én kun je gegevens bepalen van installaties voor verwarming, koeling, tapwater, ventilatie en elektriciteitsopwekking.

Deze NTA 8800 cursus EP-W Basis - Woningen wordt beoordeeld met een 9,1 - Vastgoed Business SchoolBeoordeeld met een 9,1

De cursus EP-W Basis – Woningen wordt door de eigen deelnemers van deze opleiding beoordeeld met gemiddeld een 9,1.

Benodigde voorkennis

Je hoeft geen volleerd bouwkundige te zijn voor deze cursus. Echter is het vereist om voordat je naar de cursus komt bouwtekeningen te kunnen lezen om bijvoorbeeld verschillende soorten muren te kunnen herkennen, of houtskeletbouw. Je kunt deze kennis tot je nemen door relevante hoofdstukken hiervoor te bestuderen in een boek elementaire bouwkunde of basis bouwkunde (niet inbegrepen bij deze cursus). Wij raden overigens aan om, als je nog geen ervaring hebt met vastgoed, eerst de cursus Elementaire Bouwkunde te volgen.

Meer weten over de opleiding EP-W Basis Woningen?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Bekijk onze EP-cursussen

Vastgoed Business School biedt verschillende energie prestatie opleidingen aan. Welke voor jou geschikt is, hangt af van je huidige functie en je eigen wensen. Bekijk al onze ep-cursussen op deze pagina.

Modules binnen de opleiding

1. Inleiding en gebouw verdelen in thermische zone, klimatiseringszone en rekenzone

+
Niveau Hbo
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 2 dagdelen

2. Algemene gebouwkenmerken en eigenschappen thermische schil

+
Niveau Hbo
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 2 dagdelen

3. Verwarminginstallaties

+
Niveau Hbo
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 2 dagdelen

4. Koelinstallaties en ventilatiesystemen

+
Niveau Hbo
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 2 dagdelen

5. Warmtapwatersystemen, gebouwgebonden energieopwekking en representativiteit

+
Niveau Hbo
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Operationeel
Duur 2 dagdelen

Certificering EP-W Basis – Woningen

Nadat je de opleiding EP-W Basis – Woningen hebt gevolgd, ontvang je een certificaat van deelname. Vervolgens meld je jezelf aan voor de bijbehorende examens bij Cito of Examenpark (niet bij de opleiding inbegrepen).

Het examen bestaat uit 4 modules:

  1. Meerkeuze
  2. Schriftelijke vragen
  3. Uitwerken van een casus
  4. Werken met software

Als je geslaagd bent voor de examens, mag je labels opstellen. Het definitieve afmelden van een opgesteld label, gebeurt door een bedrijf dat BRL 9500 gecertificeerd is. Daar kun je je als gecertificeerd EP-adviseur bij aansluiten.

Welke EP-Cursus is voor jou geschikt?

EP-W-opleiding


Docenten

Roderik Oddens

Roderik Oddens Cursusleider

Vastgoedadviseur

Roderik is een allround vastgoedadviseur met een specialisatie in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Hij is actief in de verschillende fases van de bouw, zoals de ontwerp-, realisatie- en opleverfase. Voor verschillende organisaties stelt hij de beleidsplannen op en ondersteunt hij bij het vormen van de duurzame visies en het formuleren van duurzame ambities. Om de relatie tot de daadwerkelijke bouw niet te verliezen voert hij nog regelmatig inspecties uit en begeleidt hij de nieuwe medewerkers in de duurzame ontwikkeling.

Armand Dols

Armand Dols

Vastgoedadviseur - PVM Advies & Management

Armand is Projectleider & trainer op het gebied van energie & milieu. Hij is verantwoordelijk voor voorraadbeheer van energielabels voor klanten (woningbouwcorporaties), voert zelfstandig interne kwaliteitscontroles uit, doet klantenbeheer, en stuurt projectmedewerkers aan.

Reviews