Energielabel adviseur worden? Bekijk onze EP-U en EP-W opleidingen

Grip krijgen op het energieverbruik van vastgoed wordt steeds belangrijker. Door de jaren heen zijn hier talloze methodieken en normen voor ontwikkeld, die tot op de dag van vandaag regelmatig wijzigen. Sinds 1 januari 2021 is het weer zo ver: de energieprestatie van woningen dient vanaf dat moment opgenomen te worden volgens het ISSO 82.1 protocol (Methode 2020, volgens de NTA 8800).

Hierin wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen de basisopname en de detailopname, een verschil waar we tijdens de opleiding dieper op in zullen gaan. Vastgoed Business School biedt verschillende energie prestatie opleidingen aan. Welke voor jou geschikt is, hangt af van je huidige functie en je eigen wensen. Hieronder vind je een overzicht.

Deze NTA 8800 cursus EP-W Basis - Woningen wordt beoordeeld met een 9,1 - Vastgoed Business SchoolDe best beoordeelde EP-W Basis NTA 8800 cursus

De cursus EP-W Basis – Woningen wordt door de eigen deelnemers van deze opleiding beoordeeld met gemiddeld een 9,1 en is daarmee de best beoordeeld EP-W Basis NTA 8800 cursus van Nederland!

Overzicht opleidingen Energie Prestatie

Opleiding
Focus
Type bouw
Opleiding EP-W/BBasisopnameWoningen
Opleiding EP-U/BBasisopnameUtiliteitsbouw
Opleiding EP-W/B AdviseurBasisopname voor EPA-W AdviseursWoningen
Opleiding EP-U/B AdviseurBasisopname voor EPA-U AdviseursUtiliteitsbouw
Opleiding EP-W/DDetailopnameWoningen
Opleiding EP-U/DDetailopnameUtiliteitsbouw

Verschil EPA-U, EPA-W, EP-U en EP-W

Per 1 januari 2021 wijzigen de functietitels én bevoegdheden van alle  energielabel adviseurs, zoals vastgelegd in de nieuwe richtlijn BRL 9500. Het ziet er complexer uit dan het is – in feite zijn het combinaties van Woningen, Utiliteitsgebouwen, Basisopname en Detailopname:

  • EPA-W wordt EP-W/B (energieprestatie woningen basisopname)
  • EPA-W wordt EP-W/D (energieprestatie woningen detailopname)
  • EPA-U wordt EP-U/B (energieprestatie utiliteitsgebouwen basisopname)
  • EPA-U wordt EP-U/D (energieprestatie utiliteitsgebouwen detailopname)

Welke EP-cursus is voor jou geschikt?

EP-W-opleiding

Persoonlijk advies?

Wil je meer informatie over deze cursussen of een persoonlijk advies? Bel dan 088 – 091 00 00, stuur een e-mail naar info@vastgoedbs.nl of gebruik het contactformulier. Je kunt ook vrijblijvend een studieadviesgesprek inplannen met één van onze studieadviseurs via deze pagina.