Energielabel adviseur worden? Bekijk onze EP-U en EP-W opleidingen

Grip krijgen op het energieverbruik van vastgoed wordt steeds belangrijker. Door de jaren heen zijn hier talloze methodieken en normen voor ontwikkeld, die tot op de dag van vandaag regelmatig wijzigen. Sinds 1 januari 2021 dient de energieprestatie van woningen opgenomen te worden volgens het ISSO 82.1 protocol (Methode 2020, volgens de NTA 8800).

Hierin wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen de basisopname en de detailopname, een verschil waar we tijdens de opleiding dieper op in zullen gaan. Vastgoed Business School biedt verschillende energie prestatie opleidingen aan. Welke voor jou geschikt is, hangt af van je huidige functie en je eigen wensen. Hieronder vind je een overzicht.

Deze NTA 8800 cursus EP-W Basis - Woningen wordt beoordeeld met een 9,1 - Vastgoed Business SchoolDe best beoordeelde EP-W Basis NTA 8800 cursus

De cursus EP-W Basis – Woningen wordt door de eigen deelnemers van deze opleiding beoordeeld met gemiddeld een 9,1 en is daarmee de best beoordeeld EP-W Basis NTA 8800 cursus van Nederland!

Overzicht opleidingen Energie Prestatie

Opleiding
Focus
Type bouw
Opleiding EP-W/B Basisopname Woningen
Opleiding EP-U/B Basisopname Utiliteitsbouw
Opleiding EP-W/D Detailopname Woningen
Opleiding EP-U/D Detailopname Utiliteitsbouw

Verschillen EP-U B/D en EP-W B/D

Momenteel gelden de functietitels en bevoegdheden van alle energielabel adviseurs, zoals vastgelegd in de richtlijn BRL 9500. Het ziet er complexer uit dan het is – in feite zijn het combinaties van Woningen, Utiliteitsgebouwen, Basisopname (voor bestaande bouw) en Detailopname (voor nieuwbouw):

  • EP-W/B: energieprestatie woningen basisopname (bestaande bouw)
  • EP-W/D: energieprestatie woningen detailopname (nieuwbouw)
  • EP-U/B: energieprestatie utiliteitsgebouwen basisopname (bestaande bouw)
  • EP-U/D: energieprestatie utiliteitsgebouwen detailopname (nieuwbouw)

Verkorte route van EP-W naar EP-U

Sinds 1 maart 2023 is het mogelijk om op twee manieren een verkorte route te volgen van EP-W naar EP-U:

  • Als je EP-W/B hebt behaald en je wilt EP-U/B adviseur worden, dan mag je een verkorte route doen: examen WU basis (multiple choice) én U2
  • Als je EP-W/D hebt behaald en je wilt EP-U/D adviseur worden, dan mag je een verkorte route doen: examen WU detail (multiple choice) én U2

De cursus die hier bij hoort is: EP-U Basis voor EP-W adviseurs

Welke EP-cursus is voor jou geschikt?

EP-W-opleiding

EP-W Opfriscursus

Elk jaar is er een update voor de opnamemethodiek. Om vakbekwaam te blijven is deze jaarlijkse EP-W Opfriscursus daarom verplicht voor EP-W adviseurs om EP-W advieswerk uit te mogen blijven oefenen.

Persoonlijk advies?

Wil je meer informatie over deze cursussen of een persoonlijk advies? Bel dan 088 – 091 00 00, stuur een e-mail naar info@vastgoedbs.nl of gebruik het contactformulier. Je kunt ook eenvoudig een vrijblijvend studieadviesgesprek inplannen met één van onze studieadviseurs:

Studieadviesgesprek inplannen