Veelgestelde vragen

Hoewel we proberen alles zo simpel mogelijk te houden, kan het natuurlijk voorkomen dat er iets niet helemaal duidelijk is. We staan je graag te woord — maar misschien staat jouw vraag hieronder al vermeld. Dat scheelt jou tijd, en ons ook.

Kan ik een opleiding ook online of thuis volgen?

Ja dat kan. Momenteel bieden wij al onze opleidingen ook online aan.

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord kwijt

Je gebruikersnaam en wachtwoord heb je aangemaakt toen je je aanmeldde. Niet opgeschreven? We raden je aan om een password manager te gebruiken. Da’s niet alleen gemakkelijk, ook nog eens extra veilig. Maar goed, daar gaat je vraag niet over: je kunt hier je wachtwoord opnieuw instellen.

Wanneer krijg ik de praktische cursusinformatie?

Twee weken voor aanvang van iedere module, krijg je de benodigde cursusinformatie toegestuurd per email. Als je je korter dan twee weken voor aanvang hebt ingeschreven, ontvang je de informatie een dag na je inschrijving.

Ik heb bepaalde e-mails of leerplannen niet ontvangen

In veel gevallen zijn deze in je spam- of junkmail terechtgekomen. Controleer die eerst, en voeg afzender ‘info@vastgoedbs.nl’ toe aan je contactpersonen om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Staan ze ook niet tussen je spam? Stuur dan even een mail naar info@vastgoedbs.nl, of bel 088-0910000.

Zijn jullie opleidingen erkend of geaccrediteerd?

Jazeker! Al onze opleidingen zijn erkend door verschillende organisaties, waaronder:

  • CPION — Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland
  • Sertum — Instituut onderhoudskundigen vastgoed
  • Platform Economie & Ruimte — Sectoroverstijgend platform voor nieuwe economische en ruimtelijke ontwikkelingen

Bij iedere opleiding zie je onder het kopje ‘Certificering’ staan welke organisatie(s) die specifieke opleiding erkennen en accrediteren.

Kan ik een opleiding of module verzetten of uitstellen?

Niemand houdt van moeilijk doen. Dus maken we er geen probleem van als je je opleiding (of een gedeelte hiervan) wilt uitstellen of verzetten. Je kunt zelfs tijdens de opleiding kosteloos modules overslaan en op een later tijdstip alsnog volgen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, de betaling kan in zes maandtermijnen worden opgedeeld. De eerste termijn is altijd € 1000,-. Voor de overige vijf termijnen wordt het resterende bedrag evenredig verdeeld.

Indien je hiervan gebruik wilt maken, geef je dit aan op het inschrijfformulier, onder ‘bestelnotities’.

Wanneer is mijn lesmateriaal beschikbaar?

Nadat wij je betaling ontvangen, streven we ernaar om je lesmateriaal binnen een dag bij je thuis of op het werk te bezorgen. Het kan voorkomen dat bepaalde boeken niet voorradig zijn — in dat geval worden deze zo snel mogelijk nageleverd.

Zijn er toelatingseisen?

Nee. Iedereen mag zich voor elke opleiding inschrijven. Maar dat is geen garantie dat de opleiding aansluit op je werk- en denkniveau! Voor de hbo+-opleidingen is het prettig als je minimaal op hbo-niveau kunt opereren en aanzienlijke ervaring in de vastgoedsector hebt.

In welke taal worden de opleidingen gegeven?

Alle opleidingen zijn in het Nederlands, evenals het bijbehorende lesmateriaal.

Kan ik tijdens mijn studie een andere cursus kiezen?

Dit is in principe geen probleem. Afhankelijk van hoe ver je al met je huidige studie bent, en eventuele prijsverschillen tussen je huidige studie en de studie waar je naar wilt switchen, zoeken we samen naar een gepaste oplossing.

Wanneer krijg ik mijn cijfers, certificaat of diploma?

Docenten hebben twee weken de tijd om opdrachten na te kijken. De deadline voor iedere opdracht is vastgesteld op vier weken na de laatste moduledag, tenzij anders aangegeven.

Dat betekent dat je over het algemeen zes weken na je laatste moduledag een cijfer ontvangt, welke wij verwerken in een digitaal modulecertificaat.

Heb je de opleiding in zijn geheel afgerond, dan ontvang je je diploma tijdens de uitreiking, of via de post.

Heb je een andere vraag? Bel ons op 088 – 091 0000 of mail naar info@vastgoedbs.nl.