Opleiding Projectleider Vastgoed

Het leiden van projecten is enorm breed. Toch zijn er, ongeacht de markt, meerdere rode draden te onderscheiden. In onze zeer complete opleiding Projectleider Vastgoed hebben we de kern blootgelegd, en leer je alle benodigde kennis om het maximale uit jezelf, je volgende project en je projectmedewerkers te halen.

Waarom de opleiding Projectleider Vastgoed?

Veel mensen denken dat als ze genoeg praktijkervaring hebben binnen een bepaalde niche, ze automatisch in staat zijn om projecten te leiden. De praktijk laat iets anders zien.

Deze cursus helpt je om de stap te zetten van ervaren vakkenner naar fantastische projectleider. Zo leer je doelgericht en efficiënt communiceren, versterk je je zelfinzicht en vergroot je je kennis van andere persoonlijkheden.

Opleiding Projectleider Vastgoed- Vastgoed Business SchoolDit is essentieel om alle stakeholders, inclusief jezelf, goed in te kunnen schatten. Hierbij speelt het DISC-profiel een belangrijke rol. Dit profiel helpt je om op systematische wijze de eigenschappen van jezelf en anderen in kaart te brengen, en op optimale wijze in te zetten.

Theorie

Tijdens deze opleiding behandelen we onder andere de volgende theorieën en gedachtegoed:

  • Prince2™
  • LEAN
  • DISC
  • Stephen Covey

 PRINCE2™ foundation examen is niet inbegrepen.

Voor wie

We hebben deze opleiding speciaal ontwikkeld voor mensen die nauw betrokken zijn bij de realisatie, het beheer, het aannemen en het afstoten van vastgoedobjecten. In veel gevallen zijn dit mensen werkzaam bij woningcorporaties, gemeenten, overheden, onderwijsinstellingen, zorginstellingen of vastgoedbedrijven.

Beoordeeld met een 8,5De opleiding Projectleider Vastgoed is beoordeeld met een 8,5

De opleiding Projectleider Vastgoed wordt door onze eigen deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,5.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Modules binnen de opleiding

Persoonlijk Leiderschap: Effectief Leidinggeven & Communiceren

+

Als projectleider wordt je geacht een project of organisatie effectief aan te sturen. Dat alles op papier goed lijkt afgesproken, is geen garantie voor succes, omdat het ook mensenwerk is. Inzicht in gedrag van jezelf en de mensen met wie je samenwerkt is cruciaal om succesvol te zijn als projectleider.

Hoe krijg je een team mee van A naar B?  Hoe kun je weerstand herkennen en ombuigen om je (gezamenlijke) doelen te bereiken? Wat drijft mensen onbewust? Dit vraagt om inzicht in je eigen rol als leider én inzicht in de mensen met wie je samenwerkt.  Gewerkt wordt met de  DISC gedragsmethodiek om gedrag te herkennen en te duiden.

De module is interactief en persoonlijk . Met je persoonlijke DISC profiel krijg je inzicht in je leiderschapsstijl en kwaliteiten en aandachtspunten. In hoe je communiceert, in wat je gedrag drijft, hoe je omgaat met conflicten en wat wel of niet voor jou werkt in je werkomgeving en in samenwerking.

De praktijk staat centraal, aangevuld met inzichten uit bekende management theorieën.

Deze module wordt niet online aangeboden, vanwege het interactieve karakter.

Niveau Hbo/wo
Vakgebied Persoonlijke ontwikkeling
Onderwerp Diversen
Beleidsniveau Tactisch
Duur 5 dagdelen
Losse prijs €1495,- excl. BTW

Projectmanagement PJL

+

Deze module projectmanagement  is op basis van de PRINCE2 projectmanagement-methode die zich door de jaren heen heeft bewezen als dé standaard. Zo worden projecten gestructureerd en ontstaat er een helder besluitvormingsproces.

Dit is zéker in de vastgoedsector van onschatbare waarde. Naast de structuur biedt deze methode vele andere handigheden, zoals een gemeenschappelijk begrippenkader, zodat iedereen het over hetzelfde heeft.

Hierdoor kan er meer grip gehouden worden op processen en projecten, en kan er beter gestuurd worden. In deze cursus Projectmanagement gaan we niet alleen in op de methodiek, maar kijken we ook naar het maken van keuzes en afwegingen.

Kennis & Examen

Je bezit na het afronden van deze module genoeg kennis om het PRINCE2 Foundation examen succesvol af te leggen. Het examen is niet inbegrepen bij deze module.

Niveau Hbo/wo
Vakgebied Persoonlijke ontwikkeling
Onderwerp Diversen
Beleidsniveau Operationeel
Duur 5 dagdelen
Losse prijs €1495,- excl. BTW

Lean Management

+

Een introducerende module voor de LEAN-denkwijze. We kijken naar de manieren waarop je LEAN kunt toepassen als projectleider.

We beantwoorden onder andere de volgende vragen:

  • Wat is LEAN en waar komt het vandaan?
  • Is LEAN toepasbaar in jouw werk?
  • Wat zijn de (rand)voorwaarden om LEAN te kunnen gebruiken?
  • Praktijkresultaten van LEAN management

Om dit te bereiken, gebruiken we een simulatie van de productieomgeving. Zo wordt het duidelijk welke effecten LEAN kan hebben, met name op doorlooptijd en productie.

Vervolgens kijken we in deze LEAN training naar de LEAN principes die in jouw eigen praktijk toe te passen zijn. Dit doen we op een interactieve manier, waarbij ook duidelijk wordt welke resultaten verwacht mogen worden.

Niveau Hbo/wo
Vakgebied Persoonlijke ontwikkeling
Onderwerp Diversen
Beleidsniveau Tactisch
Duur 2 dagdelen
Losse prijs €995,- excl. BTW

Certificering

Iedere module binnen de opleiding bevat een deelopdracht die beoordeeld wordt op deelname en inzet. Indien je deze allemaal voldoende afrondt, ontvang je het Certificaat Projectleider Vastgoed.

Daarnaast word je klaargestoomd voor PRINCE2™ Projectmanagement. Deze cursus vormt een prima basis om door te stromen naar het PRINCE2™-foundation examen, dat overigens niet inbegrepen is.

Registeropname

Het succesvol behalen van het certificaat Projectleider Vastgoed geeft als extra beloning de mogelijkheid om ingeschreven te worden in het Economie & Ruimte-register Qualified Leader (QL).


Docenten

Marjolijn Wibbelink

Marjolijn Wibbelink

Partner MCG

Marjolijn is DISC-expert (gedragskundige), adviseur, sparringpartner, executive coach en trainer en gespecialiseerd in begeleiding van maatschappen, directies, db's, mt's, advocatuur, accountancy en zorg.

Richard Moret

Richard Moret

CEO, Ambition Group

Richard is werkzaam bij Ambition Group en is actief in project-, programma en portfoliomanagement. Daarnaast is hij een consultant van Nationale Politie Regie & Coördinatie en ABN AMRO Bank.

Ad Dane

Ad Dane

Eigenaar Omneo Management & Gastprofessor Universiteit Hasselt

Ad Dane adviseert organisaties in binnen- en buitenland op het gebied van project- en procesoptimalisaties. Hij is gespecialiseerd in onder meer: projectmanagement, bidmanagement, bedrijfsprocessen, risicomanagement, systeemmanagement en lean management. In zijn aanpak combineert hij de theorie met meer dan 30 jaar praktijkervaring, ook als docent. Daarnaast is hij als gastprofessor verbonden aan de Universiteit van Hasselt (Belgie) en auteur van het boek ‘Succesvol projectmanagement in de bouw’, uitgegeven door Pearson.

Reviews