Cursus EP-U Basis - Utiliteitsbouw

De cursus EP-U Basis - Utiliteitsbouw is zowel klassikaal als online te volgenDe cursus EP-U Basis - Utiliteitsbouw is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Je kunt na je inschrijving zelfs per les aangeven of je deze thuis wil volgen of op locatie!

Deze 5-daagse cursus EP-U Basis - Utiliteitsbouw bereidt jou voor op het examen EP-U/B.

Grip krijgen op het energieverbruik van vastgoed wordt steeds belangrijker. Door de jaren heen zijn hier talloze methodieken en normen voor ontwikkeld, welke tot op de dag van vandaag regelmatig wijzigen.

Sinds 1 januari 2021 is het zo ver: de energieprestaties van woningen en utiliteitsgebouwen, dienen opgenomen te worden volgens het ISSO 82.1 protocol (Methode 2020, volgens de NTA 8800). Hierin wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen de basisopname (deze cursus) en de detailopname (vervolgcursus), een verschil waar we tijdens de opleiding dieper op in zullen gaan.

Waarom deze EP-U Basis cursus?

Het goed in kaart brengen van de energieprestatie van vastgoed is enorm belangrijk. Als gecertificeerd energielabel-adviseur ben jij in charge van dit hele traject. Je voert opnames uit volgens de juiste protocollen en verschaft uiteindelijk een energielabel.

De basisopname

Voor bestaande bouw gebruiken we de basismethode. Met deze methode worden onder andere de huurpunten van een woning vastgesteld. Deze opleiding richt zich specifiek op de basisopname voor zowel woongebouwen als utiliteitsbouw.

Opleiding EP-U Basis - Utiliteitsbouw - Vastgoed Business SchoolEnergielabel adviseur worden?

Wij raden iedereen, die aan de slag wil als EP-U adviseur, aan om deze opleiding te volgen.

Benodigde voorkennis

Je hoeft geen volleerd bouwkundige te zijn voor deze cursus. Echter is het wel zaak om bouwtekeningen te kunnen lezen om bijvoorbeeld verschillende soorten muren te kunnen herkennen, of houtskeletbouw. Je kunt deze kennis tot je nemen door relevante hoofdstukken hiervoor te bestuderen in een boek elementaire bouwkunde of basis bouwkunde.

De opleiding EP-U Basis samengevat

Na afronding van deze cursus:

  • ben je klaar voor het examen EP-U/B (niet inbegrepen)
  • heb je kennis van de BENG-eisen uit het Bouwbesluit
  • ben je in staat om de energieprestatie uit te leggen
  • kun je, volgens Methode 2020, opnames doen volgens het ISSO 82.1 protocol
  • ben je in staat om gebouw- en rekengegevens op te nemen
  • én kun je gegevens bepalen van installaties voor verwarming, koeling, tapwater, ventilatie en elektriciteitsopwekking.

Meer weten over de opleiding EP-U Basis?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Modules binnen de opleiding

EP-U Basis - Module

+

Met de EP-U cursus leer je tevens om woningen op te nemen.

Niveau Hbo+
Vakgebied Vastgoedbeheer & -management
Onderwerp Duurzaamheid
Beleidsniveau Tactisch
Duur 5 lesdagen

Nadat je de opleiding EP-U Basis – Utiliteitsbouw hebt gevolgd, ontvang je een certificaat van deelname. Vervolgens meld je jezelf aan voor de bijbehorende examens bij Cito of Examenpark (niet bij de opleiding inbegrepen).

Welk EP-traject volg jij? Graag advies? Bel (088-0910000) of mail (info@vastgoedbs.nl)

EP-W-opleiding


Docenten

Armand Dols

Armand Dols

Vastgoedadviseur - PVM Advies & Management

Armand is Projectleider & trainer op het gebied van energie & milieu. Hij is verantwoordelijk voor voorraadbeheer van energielabels voor klanten (woningbouwcorporaties), voert zelfstandig interne kwaliteitscontroles uit, doet klantenbeheer, en stuurt projectmedewerkers aan.