Cursus Verduurzaming Vastgoed: Ontwikkelingen

Doel van deze module is om helemaal bij te zijn in de ontwikkelingen voor duurzaam vastgoed. Er wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. Gezien de toenemende urgentie van milieuvraagstukken zijn steeds meer wettelijke eisen te verwachten. Hoe kun je daar goed op voorbereiden?

In het beheer van vastgoed moet de informatie op orde zijn om te kunnen sturen op verduurzaming. De hulpmiddelen die daarvoor beschikbaar zijn komen aan de orde en praktische handreikingen worden in deze module gedeeld en toegelicht. Door grip te krijgen op duurzaamheidsaspecten wordt het mogelijk als goed adviseur op te treden.

Aan bod komen:

  • Relevante wet- en regelgeving
  • Methoden voor meten van duurzaamheid zoals BREEAM en GPR

De cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan DMJOP wordt beoordeeld met een 8Beoordeeld met een 8

Deze cursus is onderdeel van de cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan DMJOP, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Verduurzaming Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 7 lesdagen
Prijs €3295.00,- excl. BTW

Docenten

Sannie Verweij

Sannie Verweij

Coach, Trainer, Adviseur

Sannie is initiatiefnemer en oprichter van Gebouwinzicht. Zij ontwikkelt en geeft trainingen en inspireert zo facilitair managers en gebouwbeheerders om een stap te zetten in het verduurzamen van de bestaande bouw. Zo helpt ze hen inzicht te krijgen in het duurzaamheidspotentieel van het gebouw. De trainingen helpen om het gebouwdossier op orde te krijgen, want een goed gebouwdossier is de basis voor een duurzame gebouwde omgeving.

Pieter Nuiten

Pieter Nuiten

Adviseur, (duurzame) energie in de gebouwde omgeving

Pieter is Adviseur (Duurzame) Energie in de gebouwde omgeving bij Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen. Stichting W/E adviseurs helpt de landelijke overheid, gemeenten, corporaties en vastgoedbeleggers bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden en richt zich daarbij op energie, circulariteit en gezondheid. Stichting W/E adviseurs ontwikkelen kennis en software, zoals GPR Gebouw, die duurzaamheid voor de markt inzichtelijk en meetbaar maakt. Pieter is betrokken bij landelijke beleidsvorming op het gebied van energie en duurzaamheid.

Reviews