Cursus Taxaties en Duurzaamheid

De cursus Taxaties en Duurzaamheid is zowel klassikaal als online te volgenDe cursus Taxaties en Duurzaamheid is zowel klassikaal als online te volgen, je kunt bij inschrijving je voorkeur selecteren.

De waarde van vastgoed wordt bepaald door een taxatie. Om dit gegeven te begrijpen zal een taxateur tekst en uitleg geven over hoe een taxatie werkt en hoe de waarde beïnvloed wordt wanneer er een aanpassing gedaan wordt aan vastgoed. Er zullen twee scenario’s besproken worden binnen de module: de originele taxatie van een object en de taxatie na een verduurzaming van het object.

Hieruit zal blijken wat voor effecten duurzame maatregelen hebben voor de eigenaar, maar ook voor de gebruiker. Vragen die aan bod komen: “Wat gebeurt er met de kwaliteit van vastgoed?”, “Hoe wordt het direct en indirect rendement beïnvloed?” en “Is het aantrekkelijker voor betrokkenen, bijvoorbeeld een belegger?”.

Aan bod komen:

  • Leren lezen en begrijpen van een taxatierapport
  • Invloed van duurzame aanpassingen op de vastgoedwaarde
  • Vergelijking van taxaties: voor en na een verduurzaming
  • Effect van duurzame maatregelen voor de eigenaar en de gebruiker

De cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan DMJOP wordt beoordeeld met een 8Beoordeeld met een 8

Deze cursus is onderdeel van de cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan DMJOP, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Duurzaam Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Mbo+
Aantal lessen 6 lesdagen
Prijs €2395.00,- excl. BTW

Docenten

Jeroen W. Bom

Jeroen W. Bom

Associate Director Valuations, Colliers International

Jeroen houdt zich in zijn dagelijkse werkzaamheden naast zijn managementtaken bezig met het waarderen van commercieel vastgoed met een focus op logistiek en kantoren. Dit doet hij hoofdzakelijk ten behoeve van financieringsdoeleinden en financiële verslaglegging (jaarrekeningen). Daarnaast houdt hij zich veelvuldig bezig met duurzaamheid en is hij onder meer betrokken bij het opstellen van de duurzaamheidsparagraaf voor de banken en het doorrekenen van verduurzamingsopgaven voor kantoren.

Richard Boersema

Richard Boersema

Valuation Advisor Residential, Colliers International

Als register-taxateur houdt Richard zich hoofdzakelijk bezig met het waarderen van woningportefeuilles van woningcorporaties en beleggers. Dit doet hij voor verschillende doeleinden zoals aan- en verkoop of balansdoeleinden. Daarnaast adviseert hij zijn klanten bij het optimaliseren van hun vastgoedportefeuille. Enkele voorbeelden hiervan zijn het doorrekenen van investeringsvarianten en verduurzamingsopgaven.

Reviews