Conceptontwikkelaar

Tijdens deze opleiding leert u op andere wijze te kijken naar de (her)ontwikkeling van vastgoed. De nadruk ligt op duurzame ontwikkeling, creativiteit en procesinnovatie. Dit is bijvoorbeeld rekening houden met mogelijkheden voor eventuele toekomstige functies en daarmee met de levensloopbestendigheid en beleggingswaarde van het object.

Het vergroten van de opbrengsten en het verlagen van de kosten gaan hand in hand met de beleving van de vastgoedgebruiker. Doel is om tot een weloverwogen concept te komen. Ontwikkelingen in de vastgoedmarkt, de omgeving en de organisatie gelden daarbij als uitgangspunt.

Modules binnen de opleiding

Vastgoedwaarde

+

De glazen bol is één van de meest gewilde, helaas nooit realiteit-geworden uitvinding ter wereld. Vooruitkijken zou zéker in de vastgoedwereld een prachtig iets zijn.

We mogen blijven dromen. Maar tot de tijd dat de glazen bol er écht is, zullen we andere manieren moeten bedenken om zo goed mogelijk vooruit te kijken met betrekking tot ons vastgoed.

Gebruiks-, belevings-, markt- en toekomstwaarde moeten allen geoptimaliseerd worden, en aanpassingen zijn per definitie prijzig en tijdrovend.

Daarom kijken we in deze module Vastgoedwaarde naar strategie, en met name strategie die rekening houdt met de toekomst. Zo krijg je inzicht in de aspecten die (ook op de lange termijn) de waarde van vastgoed bepalen.

Doel

Je raakt beter bekend met waardecreatie en vastgoed in relatie tot strategie.

Eindtermen
  • Je leert welke actuele trends van invloed zijn op de vraag naar vastgoed
  • Je leert meer over de relatie tussen vastgoedkwaliteit, -kosten en waardecreatie
  • Je vergroot je basiskennis over vastgoed.
Toets

Opdracht: stel een omgevingsanalyse op voor een (zelf)gekozen casus.

Niveau Hbo/wo
Vakgebied (her)Ontwikkeling
Onderwerp Vastgoedmarkt
Beleidsniveau Strategisch
Duur 3 dagdelen
Losse prijs €995,- excl. BTW

Conceptontwikkeling

+

Steeds vaker worden (vastgoed)projecten geïnitieerd vanuit een visie in plaats van een ontwerp. Vanuit een visie ontstaat er een concept dat draait om mensen, en dat verbinding legt tussen kijken, luisteren, voelen en waarnemen.

Dit consumentgerichte handelen, en de vraag ernaar vanuit de markt, groeit in populariteit. Steeds meer opdrachtgevers willen een concept waarin samenspel tussen functie, dienst en branding van een product leidend zijn.

Doel

Je leert meer over conceptontwikkeling en je oefent met het tot stand brengen van krachtige vastgoedconcepten.

Eindtermen
  • Je begrijpt het belang van conceptueel denken;
  • Je heb inzicht in de potentie van innovatie;
  • Je weet zelf concepten te ontwikkelen.
Toets

Opdracht: ontwikkel een concept dat jouw eigen casus verbetert.

Niveau Hbo/wo
Vakgebied (her)Ontwikkeling
Onderwerp Diversen
Beleidsniveau Tactisch
Duur 3 dagdelen
Losse prijs €1095,- excl. BTW

Per module krijg je een opdracht die voldoende moet worden afgerond. Lukt dat? Dan krijg je een mooi diploma: Conceptontwikkelaar


Docenten

Leon Erkelens

Leon Erkelens

Consultant, Synerki Consultancy & Courses

Met een academische houding en een ondernemende mentaliteit wil Leon een waardevolle bijdrage leveren aan het vakgebied van architectuur en vastgoed. Daarbij kunt u denken aan de lange termijn waarde in termen van gezonde financiële waarde, duurzame marktwaarde en maatschappelijke meerwaarde. Werken aan een samenleving waarin gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid richting geven aan innovatiekracht.

Maarten Donkers

Maarten Donkers

Hoofd Kennis & Sturing, Rabo Real Estate Finance

Maarten is als hoofd van de onderzoeksafdeling verantwoordelijk voor onderzoek en trendsignalering in de diverse vastgoeddeelmarkten, waaronder de kantorenmarkt, retailmarkt en huurwoningmarkt. Verder is hij verantwoordelijk voor kennis en portefeuillestrategie van commercieel vastgoed bij Rabo Real Estate Finance.

Hans-Hugo Smit

Hans-Hugo Smit

Sr. Sectoranalist Bouw & Gebiedsontwikkeling Rabobank REF

Als Sociaal Geograaf en City Developer wil Hans begrijpen hoe mensen de stad gebruiken en hoe we de gebouwde stad beter op hun behoeften kunnen laten aansluiten en wil betekenisvolle stedelijke plekken creëren, waar mensen graag wonen, werken, winkelen en leven. Als schrijver, spreker en docent wil Hans zijn visie delen op en discussie uitlokken over de veranderende marktvraag en de impact daarvan op ontwikkeling van vastgoed en stedelijke gebieden.