Masterclass Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement

De masterclass Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement is zowel klassikaal als online te volgenDe masterclass Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement is zowel klassikaal als online te volgen, je kunt bij inschrijving je voorkeur selecteren.

Het samenstellen van een vastgoedportfolio (of -portefeuille) is complex. In deze cursus Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement ontleden we deze uitdaging en kijken we nadrukkelijk naar de kwaliteit van vastgoed in relatie tot de kosten, opbrengsten en toegevoegde waarde.

Dit helpt bij het in beeld brengen van het portfolio, en stelt ons in staat om door middel van een portfolio-analyse per object te bepalen wat het lot daarvan is. Zo weten we of we het object willen aanhouden, verkopen, herontwikkelen of afstoten.

Doelgericht

Een belangrijk uitgangspunt bij het opstellen van een vastgoedportfolio is om heldere doelstellingen te formuleren én deze te realiseren. Hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed.

Tools die hierbij belangrijk zijn, zijn onder andere de bedrijfs-, portefeuille- en SWOT-analyse. Zij helpen je om continu de bedrijfsvoering te monitoren.

Doel van de masterclass Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement

Je leert om vanuit strategie en marktanalyse een vastgoedstrategie op te stellen, en op basis hiervan per object een aanpak te formuleren.

Inhoud

  • Wat is strategie?
  • Wat is portfolio management?
  • Scenarioplanning
  • Risicomanagement

De opleiding Vastgoedmanagement wordt beoordeeld met een 8,4Beoordeeld met een 8,4

De masterclass Vastgoedstrategie, Portfolio- en Risicomanagement is onderdeel van de opleiding Vastgoedmanagement, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8,4.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Vastgoedmanagement: Markt, Strategie en Exploitatie

+
Niveau Hbo+
Aantal lessen 7 lesdagen
Prijs €3795,- excl. BTW

Vastgoedmanagement

+
Niveau Hbo+
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €7995,- excl. BTW

 

 


Docenten

Pablo van der Laan

Pablo van der Laan

Strategisch Adviseur Strategie, Beleid en Innovatie, Ymere Amsterdam

Pablo is een actieve en betrokken teamspeler. Hij is zakelijk, integer en met een goed gevoel voor humor. Toegankelijkheid en communicatie zijn kwalitatieve vaardigheden die hij bezit. Hij is innovatieve raadgever en manager die optimaal tot zijn recht komt in teamverband.

Roel Riepma

Roel Riepma

Trainer, Coach, Adviseur

Roel heeft hart voor leerprocessen in organisaties en voor projecten die waarde toevoegen aan mens en omgeving. Het denken en het doen integreren tot een geheel dat samenvalt. Samen de samenleving sterk maken.

Leon Erkelens

Leon Erkelens

Consultant, Synerki Consultancy & Courses

Met een academische houding en een ondernemende mentaliteit wil Leon een waardevolle bijdrage leveren aan het vakgebied van architectuur en vastgoed. Daarbij kunt u denken aan de lange termijn waarde in termen van gezonde financiële waarde, duurzame marktwaarde en maatschappelijke meerwaarde. Werken aan een samenleving waarin gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid richting geven aan innovatiekracht.

Reviews