De tijd begint te dringen voor het nieuwe stadion en Feyenoord City

2 mei 2019

Feyenoord, de trotse voetbalclub van Rotterdam, krijgt een nieuw stadion. Althans, dat is de bedoeling. De omgeving van dat stadion, aangeduid met Feyenoord City, moet worden bebouwd met horeca, woningen en winkels. Maar de financiering van het stadion is nog steeds niet rond. De tijd begint te dringen, want de deadline is begin 2020. De onderhandelingen over de financiering van het stadion zijn nog in volle gang. Maar als het niet lukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van dit stadion, dan staat ook de ontwikkeling van het gebied er omheen op losse schroeven.

Boos en verdrietig als het stadion niet doorgaat

Rob de Jong, bestuurslid van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, zegt dat alle betrokkenen waarschijnlijk ‘chagrijnig, verdrietig en boos” zullen zijn als blijkt dat de financiering voor het nieuwe stadion van Feyenoord niet rond komt. Maar als dat gebeurt dan moet er gewoon opnieuw gepraat worden.

De beschikbare ruimte kan dan altijd nog worden gebruikt voor de bouw van woningen, want daar is zeker in Rotterdam een chronisch gebrek aan. Inmiddels is zo’n 65% van de grond die nodig is voor het stadion aangekocht. Die aankopen gaan door. Want als er groen licht komt voor het stadion moet de grond eerst nog bouwrijp worden gemaakt. Wachten met aankopen is dan ook geen optie.

De tijd begint te dringen voor het nieuwe stadion en Feyenoord City

De ontwikkeling van Feyenoord City is en prestigeproject

De komst van Feyenoord City is echt een prestigeproject dat eigenlijk niet mag mislukken. Er zijn grote belangen mee gemoeid. Natuurlijk is het streven dat het nieuwe stadion er komt. Als de grond is aangekocht wordt deze doorverkocht aan de gemeente Rotterdam die het vervolgens in erfpacht geeft. De grond die voor huizen bedoeld is wordt verkocht aan diverse investeerders. Alles met het doel om Rotterdam Zuid, een stadsdeel met hoge werkloosheid en sociale problematiek, meer leefbaar en socialer te maken.
Een nieuw Feyenoordstadion zou daarbij meer dan welkom zijn. Het is dus voor alle betrokken partijen te hopen dat het gaat lukken om de financiering daarvan op tijdrond te krijgen. Er wordt met diverse investeerders onderhandeld. Maar het is volgens woordvoerder Van Rossem van de stichting nog te vroeg om namen te noemen.

Bron: Financieele Dagblad