Cursus de VvE als Juridische Entiteit

De cursus de VvE als juridische entiteit is zowel klassikaal als online te volgenDe cursus de VvE als Juridische Entiteit is is zowel klassikaal als online te volgen, je kunt bij inschrijving je voorkeur selecteren.

In de ogen van het recht is de VvE een rechtspersoon, net zoals jij en ik. Dat betekent dat de VvE als entiteit rechten en plichten heeft waar hij zich aan moet houden.

In deze cursus ontleden we de VvE, en kijken we welke bevoegdheden en aansprakelijkheden de VvE heeft. Ieder orgaan en bijbehorende functies worden bekeken, en we kijken naar de interne rolverdeling en aansprakelijkheden.

Daarna zoomen we uit, en behandelen we de procedure om een VvE te activeren en in beheer te nemen.

Doel van de cursus de VvE als Juridische Entiteit

Je krijgt inzicht in de structuur van de VvE en welke rechten en plichten aan de verschillende onderdelen zijn gebonden.

Inhoud van deze cursus

  • Verenigingsstructuur
  • Rolverdeling en besluitvorming
  • Bevoegdheden en aansprakelijkheden
  • Het in beheer nemen van een VvE
  • Het opstarten en activeren van een VvE.

De opleiding Professioneel VvE-beheer wordt beoordeeld met een 8,3Beoordeeld met een 8,3

De cursus de VvE als Juridische Entiteit is onderdeel van de opleiding Professioneel VvE-beheer, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Juridisch VvE-Beheer

+
Niveau Mbo+
Aantal lessen 2 lesdagen
Prijs €1295,- excl. BTW

Professioneel VvE-Beheer

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 8 lesdagen
Prijs €3495,- excl. BTW

Docenten

Julia van der Velde

Julia van der Velde

Directeur at FiDES vastgoedmanagement

Julia is sinds 2006 de drijvende kracht achter FIDES vastgoedmanagement uit Ede. Julia gelooft in de kracht van communicatie en transparantie. Als eigenaar en (natuurlijke) verbinder is zij zich in de loop der jaren gaan specialiseren in het oprichten en activeren van VvE’s in samenwerking met ontwikkelaars en notarissen. Daarnaast beheert FiDES circa 150 VvE’s, mandeligheden en stichtingen, draagt FIDES zorg voor locatiebeheer in opdracht van gemeenten en scholen en verhuurt FIDES woningen voor beleggers en particuliere eigenaren.

Reviews