Cursus Publiek- en Privaatrecht

De cursus Publiek- en privaatrecht is zowel klassikaal als online te volgenDe cursus Publiek- en privaatrecht is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Je kunt na je inschrijving zelfs per les aangeven of je deze thuis wil volgen of op locatie!

Niets gebeurt in isolement. Zeker (vastgoed)ontwikkelingsprojecten niet. Wanneer je te maken hebt met belanghebbenden, heb je ook te maken met hoe de overheid die belangen beschermt.

Dit heet publiek recht, en is enorm belangrijk om jezelf bekend mee te maken. Maar ook het privaatrecht (waarin onderlinge verhoudingen tussen personen wordt beschreven) is vrijwel altijd relevant.

In deze cursus Publiek- en privaatrecht kijken we naar de relevante juridische aspecten en hoe deze invloed hebben op vastgoedontwikkeling. Daarnaast kijken we naar het samenspel tussen publiek- en privaatrecht, zoals in PPS-modellen.

Doel van de cursus Publiek- en privaatrecht

Je wordt wegwijs gemaakt in de wet- en regelgeving van publiekrecht en contractvormen van privaatrecht.

Eindtermen

  • Je kunt een bestemmingsplan interpreteren
  • Je kent de wijze en termijnen om hierin wijzigingen door te voeren
  • Je bent bekend met de juridische implicaties en de kwaliteit van contractdocumenten (aannemings-, huur- en koopovereenkomst) inclusief toepasselijke algemene voorwaarden
  • Je bent in staat bovenstaande documenten te analyseren.

Toets

Je krijgt een opdracht om de privaat- en publiekrechtelijke aspecten voor een specifieke casus te onderzoeken en je doet een voorstel hoe hier mee om te gaan.

Samenhang met de beroepswereld

Je bent in staat om juridische uitdagingen op creatieve en oplossingsgerichte wijze te benaderen.

De opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling is beoordeeld met een 8,6Beoordeeld met een 8,6

De cursus Publiek- en Privaatrecht is onderdeel van de opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling & Projectontwikkeling, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,6.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Business Case voor Vastgoed- & Projectontwikkeling

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €7995,- excl. BTW

Docenten

Andrea Chao

Andrea Chao

Advocaat Projectontwikkeling, Simmons & Simmons

Andrea is gespecialiseerd in bouw- en aanbestedingsrecht, met een bijzondere focus op complexe bouw- en duurzame energieprojecten. Ze adviseert zowel aanbestedende diensten, investeerders, opdrachtgevers en aannemers bij onder andere verschillende vastgoed- en infrastructuur projecten.

Luc Cohen

Luc Cohen

Partner / Advocaat Vastgoed, Simmons & Simmons

Luc is een vastgoed specialist met een focus op vastgoedtransacties, huur, bouw, aanbesteding en asset management. Luc adviseert nationale en internationale investeerders, beleggingsfondsen en projectontwikkelaars, alsmede eindgebruikers zoals corporates en retailcompanies. Zijn werk omvat zowel contentieuze als niet-contentieuze zaken.

Paul Tjiam

Paul Tjiam

Partner / Advocaat Intellectueel Eigendomsrecht, Simmons & Simmons

Paul is een specialist op het gebied van intellectuele eigendom en media, met een bijzondere focus op het merkenrecht, auteursrecht, modelrecht en vraagstukken met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast adviseert Paul over de auteursrechtelijke aspecten van projectontwikkeling en vastgoed(transacties).

Andrada Tiru

Andrada Tiru

Advocaat Projectontwikkeling en Commerciële Contracten, Simmons & Simmons

Andrada is 10 jaar werkzaam als advocaat bij S&S en gespecialiseerd in het commerciële contractenrecht, met een focus op projectontwikkeling. Zij adviseert en procedeert over diverse commerciële contracten zoals inkoopcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht en algemene voorwaarden. Ook publiceert zij regelmatig op het gebied van het contractenrecht.

Siemkje Batenburg

Siemkje Batenburg

Toegevoegd notaris, Simmons & Simmons

Siemkje is gespecialiseerd in alle aspecten van commercieel vastgoed. Zij is toegevoegd notaris en heeft veel ervaring met het begeleiden van vastgoedtransacties (inclusief (her)financieringen, erfpacht en vastgoedontwikkeling). Haar cliënten zijn binnenlandse en buitenlandse investeringsfondsen, institutionele beleggers, overheidsorganen, banken en andere financiers, actief in diverse sectoren.

Liesbeth Driest

Liesbeth Driest

Partner / Advocaat Bestuursrecht, Simmons & Simmons

Liesbeth Driest is ruim 18 jaar advocaat op het gebied van het publiekrecht, met een focus op het omgevingsrecht. Naast haar rechtenstudie en afgeronde opleiding als advocaat, heeft zij de MRE- studie bij de Amsterdam School of Real Estate afgerond. Ook is zij gastdocent aan de Universiteit Leiden. Zij is sinds 2013 partner bij het advocatenkantoor Legaltree en daarnaast als consultant verbonden aan Simmons&Simons.

Reviews