Cursus Publiek- en Privaatrecht

Niets gebeurt in isolement. Zeker (vastgoed)ontwikkelingsprojecten niet. Wanneer je te maken hebt met belanghebbenden, heb je ook te maken met hoe de overheid die belangen beschermt. Dit heet publiek recht, en is enorm belangrijk om jezelf bekend mee te maken. Maar ook het privaatrecht (waarin onderlinge verhoudingen tussen personen wordt beschreven) is vrijwel altijd relevant.

In deze cursus Publiek- en privaatrecht kijken we naar de relevante juridische aspecten en hoe deze invloed hebben op vastgoedontwikkeling. Daarnaast kijken we naar het samenspel tussen publiek- en privaatrecht, zoals in PPS-modellen.

Doel van de cursus Publiek- en privaatrecht

Je wordt wegwijs gemaakt in de wet- en regelgeving van publiekrecht en contractvormen van privaatrecht.

Eindtermen

  • Je kunt een bestemmingsplan interpreteren
  • Je kent de wijze en termijnen om hierin wijzigingen door te voeren
  • Je bent bekend met de juridische implicaties en de kwaliteit van contractdocumenten (aannemings-, huur- en koopovereenkomst) inclusief toepasselijke algemene voorwaarden
  • Je bent in staat bovenstaande documenten te analyseren.

Toets

Je krijgt een opdracht om de privaat- en publiekrechtelijke aspecten voor een specifieke casus te onderzoeken en je doet een voorstel hoe hier mee om te gaan.

Samenhang met de beroepswereld

Je bent in staat om juridische uitdagingen op creatieve en oplossingsgerichte wijze te benaderen.

De opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling is beoordeeld met een 8,6Beoordeeld met een 8,6

De cursus Publiek- en Privaatrecht is onderdeel van de opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling & Projectontwikkeling, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,6.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Business Case voor Vastgoed- & Projectontwikkeling

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €7995,- excl. BTW

Docenten

Andrada Tiru

Andrada Tiru

Advocaat Projectontwikkeling en Commerciële Contracten, Simmons & Simmons

Andrada is 10 jaar werkzaam als advocaat bij S&S en gespecialiseerd in het commerciële contractenrecht, met een focus op projectontwikkeling. Zij adviseert en procedeert over diverse commerciële contracten zoals inkoopcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht en algemene voorwaarden. Ook publiceert zij regelmatig op het gebied van het contractenrecht.

Nathalie Steurrijs

Nathalie Steurrijs

Associate bij Simmons & Simmons

Nathalie is advocaat en gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en het commerciële contractenrecht. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het procederen in licentie- en octrooigeschillen, het begeleiden van de overdracht van intellectuele eigendomsrechten en het adviseren over licentieovereenkomsten.

Siemkje Batenburg

Siemkje Batenburg

Toegevoegd notaris, Simmons & Simmons

Siemkje is gespecialiseerd in alle aspecten van commercieel vastgoed. Zij is toegevoegd notaris en heeft veel ervaring met het begeleiden van vastgoedtransacties (inclusief (her)financieringen, erfpacht en vastgoedontwikkeling). Haar cliënten zijn binnenlandse en buitenlandse investeringsfondsen, institutionele beleggers, overheidsorganen, banken en andere financiers, actief in diverse sectoren.

Luc Cohen

Luc Cohen

Partner / Advocaat Vastgoed, Simmons & Simmons

Luc is een vastgoed specialist met een focus op vastgoedtransacties, huur, bouw, aanbesteding en asset management. Luc adviseert nationale en internationale investeerders, beleggingsfondsen en projectontwikkelaars, alsmede eindgebruikers zoals corporates en retailcompanies. Zijn werk omvat zowel contentieuze als niet-contentieuze zaken.

Nick Braamburg

Nick Braamburg

Associate Real Estate bij Simmons & Simmons

Nick is advocaat en gespecialiseerd in de civielrechtelijke aspecten van onroerend goed, met een focus op commercieel huurrecht en vastgoedtransacties. Zijn werkzaamheden omvatten het begeleiden van transacties en het adviseren, onderhandelen en procederen in complexe huurzaken en andere civiele vastgoedzaken. In deze zaken treedt Nick doorgaans op namens vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, grondeigenaren, verhuurders, huurders, kredietverstrekkers, kredietnemers en leveranciers.

Reviews