Actuele innovaties en ontwikkelingen

Deze module is onderdeel van de cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.
Ga naar de cursus.

Doel van de module is om helemaal bij te zijn in de innovaties en ontwikkelingen voor duurzaam vastgoed. In deze module leer je welke duurzame technische producten kansrijk zijn voor je gebouwen. Welk materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is gemaakt van natuurlijke materialen? Wat zijn de innovatieve opties voor de vervangingen die in de planning staan?

Ook wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. Gezien de toenemende urgentie van milieuvraagstukken zijn steeds meer wettelijke eisen te verwachten. Hoe kun je daar goed op voorbereiden?

In het beheer van vastgoed moet de informatie op orde zijn om te kunnen sturen op verduurzaming. De hulpmiddelen die daarvoor beschikbaar zijn komen aan de orde en praktische handreikingen worden in deze module gedeeld en toegelicht. Door grip te krijgen op duurzaamheidsaspecten wordt het mogelijk als goed adviseur op te treden.

Aan bod komen:

  • Innovatieve duurzame bouwproducten
  • Relevante wet- en regelgeving
  • Methoden voor meten van duurzaamheid zoals BREEAM en GPR

Deze module is onderdeel van

Duurzaam Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Mbo+
Aantal lessen 6 lesdagen
Prijs €2395.00,- excl. BTW

Docenten

Leon Erkelens

Leon Erkelens Cursusleider

Consultant, Synerki Consultancy & Courses

Met een academische houding en een ondernemende mentaliteit wil Leon een waardevolle bijdrage leveren aan het vakgebied van architectuur en vastgoed. Daarbij kunt u denken aan de lange termijn waarde in termen van gezonde financiële waarde, duurzame marktwaarde en maatschappelijke meerwaarde. Werken aan een samenleving waarin gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid richting geven aan innovatiekracht.

Sannie Verweij

Sannie Verweij

Coach, Trainer, Adviseur

Sannie is initiatiefnemer en oprichter van Gebouwinzicht. Zij ontwikkelt en geeft de trainingen en inspireert zo facilitair managers en gebouwbeheerders om een stap te zetten in het verduurzamen van de bestaande bouw. Zo helpt ze hen inzicht te krijgen in het duurzaamheidspotentieel van het gebouw. De trainingen helpen om het gebouwdossier op orde te krijgen, want een goed gebouwdossier is de basis voor een duurzame gebouwde omgeving.

Pieter Nuiten

Pieter Nuiten

adviseur, (duurzame) energie in de gebouwde omgeving

Pieter is adviseur, (duurzame) energie in de gebouwde omgeving bij Stichting W/E adviseurs. W/E adviseurs duurzaam bouwen helpt de landelijke overheid, gemeenten, corporaties en vastgoedbeleggers bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden en richt zich daarbij op Energie, Circulariteit en Gezondheid. W/E adviseurs ontwikkelen kennis en software, zoals GPR Gebouw, die duurzaamheid voor de markt inzichtelijk en meetbaar maakt. Pieter geeft leiding aan het onderzoek bij W/E adviseurs en is betrokken bij landelijke beleidsvorming op het gebied van energie en duurzaamheid.

Frank Prins

Frank Prins

Adviseur duurzaamheid

Frank Prins is bij De woonwijzerwinkel adviseur duurzaam bouwen. In mijn werk adviseert en begeleid hij particuliere woningeigenaren bij het besparen van energie in en rond hun woning. Hij begeleidt het verduurzamingstraject van advies tot na de uitvoering. Zijn focus ligt op duurzaamheid en innovatie. In Duitsland heeft hij Innovation Management gestudeerd en In Rotterdam Circulaire economie.

Reviews