Actuele innovaties en ontwikkelingen

Deze module is onderdeel van de cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.
Ga naar de cursus.

 

In deze module leert u een optimaal duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) opstellen en krijgt u inzicht in het efficiënt afstemmen van onderdelen in een meerjarenonderhoudsplan.

De focus wordt gezet op het opstellen van een duurzaam MJOP aan de hand van een bestaande MJOP. Hierbij wordt er eerst gekeken naar de opbouw van een MJOP op basis van de conditiemeting conform NEN 2767. Deze integrale aanpak richt zich niet alleen op bouwkundige aspecten, maar ook aspecten uit de werktuigbouwkunde, elektrotechniek en transporttechniek. Samen vormen ze een effectief meetlat voor een meting op gebied van brand, onderhoud, energie en een inzicht in de wettelijke verplichtingen.

Aan bod komen:

  • Opbouw van een MJOP op basis van conditiemeting conform NEN 2767
  • Materiaalaanbod op gebied van duurzaamheid en energie
  • Invloed van duurzame maatregelen op het energieverbruik binnen vastgoedobject
  • Trias Energetica
  • Opstellen van een DMJOP op basis van een bestaande MJOP

Deze module is onderdeel van

Duurzaam Vastgoed en DMJOP

+
NiveauMbo+
Aantal lessen6 lesdagen
Prijs€2395.00,- excl. BTW

Docenten

Aart van der Wilt

Aart van der Wilt

Adviseur B2B, Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen

Aart is expert op gebied van duurzaam bouwen bij ICDuBo. Met zijn achtergrond als architect is hij in staat om verschillende disciplines aan elkaar te koppelen en een frisse blik te geven op het duurzaam bouwen.

Urs Veltrop

Urs Veltrop

Vastgoedadviseur, PVM

Urs is adviseur en werkt op het snijvlak van duurzaamheid en onderhoudsbeleid. Hierdoor heeft hij werkervaring in het ontwikkelen van duurzame energieconcepten. Sinds 2016 is hij werkzaam als vastgoedadviseur bij PVM.

Reviews