Opstellen DMJOP en de invloed op de vastgoedexploitatie

Deze module zal in het teken staan van planvorming en de invloed van het verduurzamen van uw eigen MJOP. Hierbij zal er naast de kwantitatieve aspecten, zoals kostenbesparing en tijdsbesparing, ook gekeken worden naar de kwalitatieve aspecten voor een effectief plan. Een voorbeeld van een kwalitatief aspect is: Het effect van een zuiniger en stiller ventilatiesysteem die de werksfeer en productiviteit binnen een bedrijf kan verbeteren.

Gekozen duurzaamheidsmaatregelen zullen binnen deze module worden benoemd, gepland, begroot en vervolgens ingevoerd in het DMJOP. Ook de financiële haalbaarheid komt aan bod. De duurzame onderhoudsmaatregelen worden doorgerekend en vergeleken met de traditionele onderhoudsmaatregelen om te zien wat de baten zijn. In zeven stappen zal de beste onderhoudsscenario getraceerd worden.

Aan bod komen:

  • Beoordeling DMJOP op kwantitatieve en kwalitatieve aspecten
  • Financiële haalbaarheid
  • Plannen, begroten en invoeren van duurzame maatregelen in DMJOP
  • Vergelijken duurzame onderhoudsmaatregelen met traditionele onderhoudsmaatregelen
  • Invloed van een DMJOP op de vastgoedexploitatie

Deze module is onderdeel van

Duurzaam Vastgoed en DMJOP

+
NiveauMbo+
Aantal lessen6 lesdagen
Prijs€2395.00,- excl. BTW

Docenten

Urs Veltrop

Urs Veltrop

Vastgoedadviseur, PVM

Urs is adviseur en werkt op het snijvlak van duurzaamheid en onderhoudsbeleid. Hierdoor heeft hij werkervaring in het ontwikkelen van duurzame energieconcepten. Sinds 2016 is hij werkzaam als vastgoedadviseur bij PVM.

Reviews