Kernmodule Verduurzaming Vastgoed en DMJOP

De wijze waarop we denken over duurzaamheid is een belangrijke factor wanneer we met vastgoed bezig zijn. In deze module wordt het overkoepelende kader neergezet en de essentie van duurzaamheid in relatie tot verduurzaming van bestaand vastgoed en het opstellen van een DMJOP. Effectief en tijdig anticiperen op strengere eisen van de overheid op het gebied van duurzaamheid is enorm belangrijk. Hiervoor is de kennis, de inspiratie en het handelingsperspectief essentieel.

Een belangrijk uitgangspunt in deze opleiding is The Natural Step. Deze pragmatische benadering van duurzaamheid helpt enorm om richting te geven aan de verduurzaming van vastgoed.

Aan bod komen:

  • Begrippenkader verduurzaming vastgoed
  • ‘Duurzaam zijn moet je durven’ (Hilde Feenstra)
  • Van MJOP naar DMJOP
  • Gastbijdrage
  • Werken aan een eigen casus

Deze module is onderdeel van

Verduurzaming Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 7 lesdagen
Prijs €3295.00,- excl. BTW

Docenten

Leon Erkelens

Leon Erkelens

Consultant, Synerki Consultancy & Courses

Met een academische houding en een ondernemende mentaliteit wil Leon een waardevolle bijdrage leveren aan het vakgebied van architectuur en vastgoed. Daarbij kunt u denken aan de lange termijn waarde in termen van gezonde financiële waarde, duurzame marktwaarde en maatschappelijke meerwaarde. Werken aan een samenleving waarin gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid richting geven aan innovatiekracht.

Vincent Faesen

Vincent Faesen

Senior adviseur Vastgoedbeheer - Rijksvastgoedbedrijf

Als ambassadeur van het RVB op het gebied van vastgoed- en technisch beheer deelt Vincent zijn kennis over de wijze waarop het RVB haar vastgoed beheert en het onderhoud integreert met andere kwaliteitseisen zoals duurzaamheid. Als beheerder van het handboek RVB BOEI heeft hij diepe kennis van de materie, welke hij deelt als parttime docent bij de Haagse Hogeschool, de HU en HAN.

Reviews