Cursus Inleiding in het Recht

De cursus Inleiding in het Recht is zowel klassikaal als online te volgen

Regels. Vaak wordt er geklaagd over de hoeveelheid regels waar we ons in Nederland aan te houden hebben. Tegelijkertijd zijn al deze regels de hoofdoorzaak van de geordende maatschappij en uitstekende sociale voorzieningen waar we allemaal op terug kunnen vallen.

Met name het burgerlijk recht (ook wel civiel- of privaatrecht genoemd) is in enorm veel situaties relevant. In deze cursus maken we daar kennis mee.

Doel van de cursus Inleiding in het Recht

Je leert de basis van het burgerlijk recht. Daarnaast krijg je een inzicht in situaties waarop je extra op je hoede moet zijn en leer je ‘eerste hulp bij juridische ongelukken’ toepassen. Is EHBJO niet voldoende – dan leer je in deze cursus ook wanneer je (juridische) hulptroepen moet inschakelen.

Inhoud

  • Totstandkoming van overeenkomsten
  • Verzuim en ingebrekestelling
  • Opschortingsrechten
  • Vastleggen van afspraken
  • (Gemengde) overeenkomsten
  • Vertegenwoordiging
  • Rechten van een schuldeiser
  • Zekerheid
  • Klachtplicht

Beoordeeld met een 8,9

De cursus Inleiding in het Recht is onderdeel van de opleiding Vastgoedrecht & Bouwrecht, deze vastgoedopleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,9.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding?
Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Bouwrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Prijs €4395,- excl. BTW

Vastgoedrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Prijs €3495,- excl. BTW

Vastgoedrecht & Bouwrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 10
Prijs €7250,- excl. BTW

Docenten

Nanda de Wilde

Nanda de Wilde

Advocaat en Partner

Nanda is lid van de RvC Stichting Area (woningbouwcorporatie in Uden/Veghel), lid RvC Woonwaarts(woningbouwcorporatie in Nijmegen, Druten en Beuningen), lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBRA). Daarnaast heeft zij meerdere boeken geschreven over huurrecht.

Philip van Susante

Philip van Susante

Adviseur - PVM

Samen met zijn collega's en netwerk realiseert Philip oplossingen voor vraagstukken die direct of indirect met vastgoed te maken hebben. Van duidelijke contractvorming tot operationele processen, altijd met veel aandacht voor de mens en zijn of haar wensen en invloeden daarop. Niet kiezen tussen cultuur en strategie, maar beide combineren in een uitgewerkt en succesvol plan.