Energiezuinigheid en duurzaamheid - ISSO 75.1

Meer dan 40% van al het energieverbruik in Nederland komt op rekening van de gebouwde omgeving. Dat betekent dat er enorm veel energie te besparen valt met vastgoed. In de huidige tijd, waarin er steeds hogere druk op het milieu én de exploitatiekosten van een gebouw komt te liggen, wordt de energieprestatie van vastgoed dus steeds belangrijker.

Vanuit een duurzaam perspectief is het slim om niet altijd meteen alles integraal te vervangen bij onderhoud, maar soms te kiezen voor bijvoorbeeld “kannibalisatie”. Ook is het belangrijk om bewust te zijn van de materialen die gebruikt worden, zoals FSC-hout, milieuvriendelijke verf, niet-vervuilende koelmiddelen en gerecyclede materialen. Het is duidelijk dat de energieprestatie van bouwdelen sterk afhangt van hun onderhoudsstatus. Maar er zijn ook andere factoren die hierin meespelen, zoals het voorbeeld van enkel glas met goede onderhoudsstatus maar lage energieprestatie. Om een referentiekader op te stellen, is het dus eerst nodig om bouwdelen te identificeren die vanuit een energieoogpunt inspectie behoeven.

De cursus Energieprestatie neemt de vorm aan van hoorcolleges en een opdracht waarin je ervaring opdoet met de besluitvorming omtrent energiezuinigheid en duurzaamheid van gebouwen.

Leerdoelen cursus Energiezuinigheid en duurzaamheid

Je krijgt inzicht in de energieprestaties van gebouwen, en de beschikbare maatregelen om besparingen te realiseren.

(Let op: Dit is geen cursus die je opleidt om energielabels op te mogen stellen, zie daarvoor: www.vastgoedbs.nl/epw of www.vastgoedbs.nl/epu)

De BOEI opleiding Integraal Vastgoedinspecteur wordt beoordeeld met een 8Beoordeeld met een 8

De cursus Energiezuinigheid en duurzaamheid is onderdeel van de opleiding Integraal Vastgoedinspecteur BOEI, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8.

Meer weten over deze Energieprestatie cursus?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Integraal Vastgoedadviseur (BOEI)

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 17 Lesdagen
Prijs €7250,- excl. BTW

Integraal Vastgoedinspecteur (BOEI)

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 17 Lesdagen
Prijs €7250,- excl. BTW

Docenten

Anton de Klerk

Anton de Klerk

Vastgoedadviseur

Anton houdt zich binnen PVM bezig met strategievorming en scenario analyses voor de verduurzaming van vastgoedportefeuilles.