Cursus Communicatie voor de Vastgoedadviseur en -inspecteur

In ieder vak is communicatie essentieel. De mogelijkheid – of het gebrek daaraan – om goed te communiceren bepaalt voor een groot deel de uitkomst van een samenwerking. Dit is niet anders voor de vastgoedinspecteur & -adviseur. Zij werken samen met technici, opdrachtgevers en andere stakeholders die allemaal op een andere wijze benaderd moeten worden en een compleet ander kennisniveau hebben.

Rapportages, correspondentie, presentaties – allemaal zijn ze onderhevig aan je persoonlijke communicatiestijl. In deze module kijken we naar jouw persoonlijke stijl van communiceren, je gedrag en de valkuilen in sociale interactie, met name binnen de kaders van de projectomgeving.

Leerdoel cursus Communicatie, schriftelijk en mondeling

Je leert jouw communicatieve vaardigheden goed in te zetten om jouw rol als vastgoedadviseur/-inspecteur op professionele wijze te vervullen. Je krijgt inzicht in je persoonlijke communicatiestijl en gedrag. Daarnaast kun je doeltreffend schriftelijk formuleren en rapporteren.

Inhoud

  • Opbouw rapportages met een toegankelijke structuur
  • Kernachtig schrijven van zakelijke teksten
  • Jouw eigen communicatiestijl
  • Levelen op de juiste interventieniveaus
  • Toepassen van verschillende communicatiestijlen
  • Overwinnen van hindernissen in communicatie

De BOEI opleiding Integraal Vastgoedinspecteur wordt beoordeeld met een 8Beoordeeld met een 8

De cursus Communicatie, schriftelijk en mondeling is onderdeel van de opleiding Integraal Vastgoedinspecteur BOEI, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met een 8.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Integraal Vastgoedadviseur (BOEI)

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 17 Lesdagen
Prijs €7250,- excl. BTW

Integraal Vastgoedinspecteur (BOEI)

+
Niveau Hbo-niveau
Aantal lessen 17 Lesdagen
Prijs €7250,- excl. BTW

Docenten

Ton van der Teems

Ton van der Teems

Directeur - Forgo

Ton is al meer dan 20 jaar werkzaam in het trainingsvak, en voornamelijk gericht op Effectief Communiceren. Hij geeft workshops over adviseren, onderhandelen, accountmanagement, presenteren, omgaan met weerstand & conflictmanagement, netwerken en klantgerichtheid. Hij begeleidt tevens organisaties op het gebied van transitiemanagement & cultuurontwikkeling. Daarnaast is Ton praktiserend VVE-bestuurder.