Duurzaam meerjarenonderhoudsplan en BIM

Deze module is onderdeel van de cursus Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan.
Ga naar de cursus

 

Binnen een (onderhouds)project werken veel partijen samen om tot een gemeenschappelijk resultaat te komen. De enorme hoeveelheid aan data die hierbij gegenereerd wordt en het feit dat rollen en verantwoordelijkheden van partijen binnen een dergelijk proces regelmatig verschuiven, vraagt om een goede ordening en structuur.

Hiervoor is Bouw Informatie Modellering (BIM) een belangrijk middel. BIM is een digitale representatie van de fysieke en functionele aspecten van een (onderhouds)proces. De informatie in dit programma is continu beschikbaar en altijd actueel, waardoor alle betrokken partijen werken met dezelfde informatie en ten alle tijden van elkaar kunnen zien wat er gebeurt. In deze module wordt uitgelegd hoe hiermee gewerkt kan worden en wat het kan bieden voor een DMJOP.

Aan bod komen:

  • Introductie BIM (Bouw Informatie Modellering)
  • Voordelen van werken met BIM voor een DMJOP

Deze module is onderdeel van

Duurzaam Vastgoed en DMJOP

+
Niveau Mbo+
Aantal lessen 6 lesdagen
Prijs €2395.00,- excl. BTW

Docenten

Aart Wijnen

Aart Wijnen

Algemeen directeur De Twee Snoeken

Architect Aart Wijnen, directeur van het architectenbureau 'De Twee Snoeken', was voorzitter van het Bossche Architectuur Instituut [BAi], motor achter de Creatieve Piramide [met de stadsdebatten], co-auteur van de 'Taal van de Stad', bestuurslid van het Europees Keramisch Werkcentrum, Prins Bernhard Cultuurfonds en Brabant Brein en adviseur van het City Change Center.

Reviews