Cursus Ontwerp- & Bouwproces en Kwaliteitsborging

Een bouwproces, van A tot Z, duurt lang. Het is daarom altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat gemaakte afspraken, ambities, visie en wensen niet verwateren.

Het Programma van Eisen (PvE) is een belangrijk sturingsinstrument van de opdrachtgever om gedurende het ontwerp en het bouwproces andere bouwpartners blijvend te sturen op het gewenste projectresultaat.

Doel cursus Ontwerp- & Bouwproces en Kwaliteitsborging

Je leert tijdens deze cursus meer over de functie en het opzetten van verschillende sturingselementen zoals het Programma van Wensen, en je leert om de opdrachtgever te steunen met sturingselementen zoals het programma van eisen en een ambitiedocument.

Eindtermen

  • Je bent in staat om een ambitiedocument op te stellen voor een concrete casus;
  • Je bent in staat om sturingsinstrumenten in te zetten met als doel de ambities en kwaliteit te bewaken in een ontwerp- en bouwproces.

Toets

Opdracht: stel een ambitiedocument samen en vertaal dit naar specificaties voor een prestatiegericht programma van eisen.

De opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling is beoordeeld met een 8,6Beoordeeld met een 8,6

De cursus Ontwerp- & Bouwproces en Kwaliteitsborging is onderdeel van de opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling & Projectontwikkeling, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,6.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Business Case voor Vastgoed- & Projectontwikkeling

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €7995,- excl. BTW

Docenten

Angelia Zeegers

Angelia Zeegers

Cluster coördinator technische expertise PPS&I, Rijksgebouwendienst

Angelia is al meer dan 12 jaar actief bij de Rijksgebouwendienst. Zij richt zich op kwaliteitsborging en systeemgerichte contractbeheersing binnen de Rijksgebouwendienst.

Marcel Ponjee

Marcel Ponjee

Adviseur kwaliteitsborging in de bouw

Marcel brengt met enthousiasme en gedrevenheid organisaties vooruit op het gebied van kwaliteitsborging en is zeer goed ingevoerd in de aanstaande Wet Kwaliteitsborging in de Bouw.

Reviews