Cursus Ecologie en Vastgoed

Regelmatig staat er in de media met grote letters dat een nieuwbouw- renovatieproject is stilgelegd omdat er een beschermde diersoort is aangetroffen. Door vooraf onderzoek uit te (laten) voeren en rekening te houden met de diverse termijnen kan vertraging voorkomen worden en kan de regelgeving van de Wet natuurbescherming prima in een projectplan gepast worden.

Tijdens deze opleiding ecologie en vastgoed komen de begripsdefinities aan bod, de diverse onderzoekstermijnen en wordt er een globale kostenindicatie gegeven. De theorie wordt op een praktische wijze toegepast op een, door de deelnemer, eigen meegenomen project.

Voor wie is de cursus Ecologie en Vastgoed?

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met het plannen, voorbereiden en beheren van nieuwbouw- of renovatieprojecten. Vaak zijn zij werkzaam bij woningcorporatie, gemeente of (vastgoed)adviesbureau.

Leerdoelen

  • Je raakt bekend met de gebruikte terminologieën van de Wet natuurbescherming
  • Je leert over de invloed en gevolgen van de Wet natuurbescherming op het projectplan
  • Je begrijpt de redenen van de diverse termijnen
  • Je krijgt inzicht in de te nemen voorzorgmaatregelen t.a.v. beschermde dieren.

De opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling is beoordeeld met een 8,6Beoordeeld met een 8,6

De cursus Ecologie en Vastgoed is onderdeel van de opleiding Business Case voor Vastgoedontwikkeling & Projectontwikkeling, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,6.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Business Case voor Vastgoed- & Projectontwikkeling

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 15 Lesdagen
Prijs €7995,- excl. BTW

Docenten

Lex van Lith

Lex van Lith

Eigenaar, Vastgoed24

Lex is als ondernemer regelmatig direct betrokken bij complexe vraagstukken. Hij houdt ervan om deze te doorgronden en te vertalen naar concrete producten of acties bij o.a. nieuwbouw- en renovatieprojecten. Daarbij legt hij graag begrijpelijk en direct toepasbaar uit wat er van de betrokken partijen wordt verwacht als het gaat om de te leveren prestaties en inzet.

Reviews