Cursus Transitie naar een Circulair Bouwproces

Deze cursus is zowel klassikaal als online te volgenDeze cursus is zowel klassikaal als online te volgen, je kunt bij inschrijving je voorkeur selecteren.

We staan voor een enorme maatschappelijke opgave van drie noodzakelijke transities: de klimaatopgave, de energietransitie en de grondstoffentransitie. Het in de praktijk realiseren van deze drie fundamentele systeembrede veranderingen is een vak op zich omdat het om vernieuwing vraagt op verschillende maatschappelijke lagen.

Bovendien komt deze vernieuwing van koplopers van binnen en buiten het regime die vaak gezamenlijk een probleemdefinitie en langetermijnvisie formuleren. Tenslotte zijn transities in essentie onzeker als gevolg van complexe processen en discontinuïteiten, waardoor het vaak een proces van al-doende-leren-en-doen is.

Relevantie

Om met betrekking tot de transitie naar een circulaire economie van uitdaging naar uitvoering te kunnen komen is het van belang om inzicht te hebben wat een transitie precies behelst.

Doel

  • De cursist begrijpt wat er bij het bewerkstelligen, aanjagen, dan wel (bij)sturen van een lange termijn maatschappelijk transformatieproces komt kijken
  • De cursist verkrijgt inzicht in de verschillende stappen van de cyclus van transitiemanagement

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Circulair Bouwen

+

Circulair bouwen is de toekomst. Letterlijk, want in 2050 wil de Nederlandse overheid dat de bouweconomie volledig circulair is. Dit betekent dat ons enorme veranderingen te wachten staan in de nabije én iets minder nabije toekomst. Die veranderingen moeten gemanaged worden. En de mensen die dat gaan doen, die zijn er nog lang niet genoeg.

Niveau Hbo+
Aantal lessen 8 lesdagen
Prijs €4495,- excl. BTW

Docenten

Ron van Wijk

Ron van Wijk

Directeur - GFSC Consultants and Engineers BV en Instituut voor Circulair Bouwen

Ron is raadgevend ingenieur, docent, spreker en als transitiemanager gespecialiseerd in de energietransitie en de grondstoffentransitie.