Initiatief Rabobank voor ontwikkeling huurwoningen voor middeninkomens

14 oktober 2019

De Rabobank heeft samen met zijn dochteronderneming Bouwfonds Property Development (BPD) het initiatief ontwikkeld om 15.000 betaalbare huurwoningen te gaan realiseren. Hiervoor is het BPD Woningfonds opgericht, dat in de komende 10 jaar voornemens is om huurwoningen voor middeninkomens te ontwikkelen. Deze woningen zullen een huurprijs krijgen tussen de 650 en 1250 euro per maand. Het gaat uiteraard om duurzame huizen die aan alle eisen van deze tijd voldoen.

Woningen in aantrekkelijke wijken

De woningen, die door BPD worden ontwikkeld, worden gebouwd in aantrekkelijke wijken zowel in de Randstad als daarbuiten. BPD wordt de verhuurder van de woningen, de eerste 1.000 huizen moeten in 2020 al worden opgeleverd. Aan huurwoningen voor de middeninkomens is grote behoefte. Het betreft namelijk een doelgroep die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning vanwege een te hoog inkomen. Ook kan deze groep niet op de markt voor koopwoningen terecht omdat het vaak om starters gaat die onvoldoende hypotheek kunnen krijgen om een huis te kopen.

Initiatief Rabobank voor ontwikkeling huurwoningen voor middeninkomens

Rabobank investeert minimaal 3 miljard euro

De Rabobank is de eerste drie jaar de enige investeerder in het DPB Woningfonds. Jaarlijks wordt 1 miljard euro geïnvesteerd. Daarna volgt een evaluatie en kan mogelijk worden besloten dat ook andere geldschieters in de huurwoningen voor middeninkomens gaan investeren. Dit zal mede afhangen van de ontwikkeling van de woningmarkt over enkele jaren.

Bron: Het Financieele Dagblad

Meer weten over propertymanagement? Bekijk de opleiding Propertymanagement