De Randstad wordt minder populair voor vastgoedbeleggers

10 december 2019

Beleggen in vastgoed is nog steeds lucratief. Maar daarvoor moet je wel je heil zoeken in andere regio’s in Nederland. De Randstad levert niet meer de hoogste rendementen op. Daarvoor moet je beleggen in vastgoed in Sudwest-. Hier behalen beleggers nog steeds rendementen van boven de 5%. Datzelfde geldt voor vastgoed in de regio Heerlen en Almelo. Omdat de aankoopprijzen van woningen stijgen, zijn ook randgemeenten rondom de grote steden niet langer aantrekkelijk voor investeerders.

De Randstad wordt minder populair voor vastgoedbeleggers

Buiten de Randstad zijn de huizenprijzen nog aantrekkelijk voor investeerders

Volgens onderzoekers moeten beleggers ‘de provincie in’ om nog aantrekkelijke rendementen te kunnen behalen op het verhuren van vastgoed. Een nadeel is dat er geen garantie is dat de woning ook verhuurd zal worden, omdat steeds meer mensen wegtrekken uit bepaalde delen van het land omdat er elders makkelijker werk te vinden is en er betere scholingsmogelijkheden zijn voor de kinderen.

Er komt een einde aan de groei in de vastgoedmarkt

Volgens onderzoekers van Colliers komt er in 2020 een einde aan de forse groei in de vastgoedmarkt. De stikstofcrisis is hier een oorzaak van. Daarnaast zijn er veel minder bouwlocaties beschikbaar waardoor er minder kan worden gebouwd. De verhandeling van huurwoningen zal dan ook gaan stagneren. Daardoor wordt het minder aantrekkelijk om te beleggen in vastgoed omdat ook in andere delen van het land de rendementen zullen gaan dalen. Ook de pensioenfondsen hebben veel minder woningen in de verkoop, omdat zij hun oude woningvoorraad inmiddels van de hand hebben gedaan.

Bron: Het Financieele Dagblad