Dit is de bouwpakket traplift die in praktisch iedere woning past

20 juni 2019

Als de bewoners vanwege een handicap of andere aandoening de trap niet meer kunnen gebruiken dan wordt in een woning vaak een traplift geplaatst. Otolift, een bedrijf in trapliften geleid door drie broers, heeft hiervoor nu een nieuwe innovatie op de markt gebracht. Een ‘legolift’, oftewel een traplift die is opgebouwd uit verschillende modules en op die manier in vrijwel iedere woning kan worden geplaatst. Otolift is hard op weg om marktleider te worden met dit nieuwe fenomeen.

60% van de totale omzet na 2 jaar

De nieuwe bouwpakket traplift wordt sinds twee jaar geleverd. Maar nu al maakt de levering zo’n 60% van de totale omzet van het bedrijf uit. Vooral gemeenten kochten trapliften, deze werden tot voor enkele jaren vooral in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geplaatst bij burgers die hiervoor een aanvraag indienden bij de gemeente.

De vergoeding van trapliften is echter uit deze wet geschrapt, de financiering wordt nu anders geregeld. Door te werken met een traplift die is opgebouwd uit modules kan er veel sneller worden geleverd. Voorheen was een traplift in veel gevallen maatwerk. Daardoor duurde het soms wel 3 tot 4 weken voordat een lift kon worden geleverd bij een klant.

Wereldwijd marktleider in trapliften

Otolift is al vele jaren marktleider in Nederland als het gaat om trapliften. Het doel van de huidige bedrijfsleiding is om ook wereldwijd de markt te veroveren. Dat lukt aardig, want er worden momenteel al liften verkocht in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Maleisië. Er loopt nu een onderzoek naar de mogelijkheden om ook in de VS te gaan leveren. Het doel is verdubbeling van de huidige omzet, die op dit moment al rond de 100 miljoen euro per jaar ligt. De 700 werknemers hebben dan ook geen klagen over de hoeveelheid werk.

Het doel van Otolift is om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van trapliften. De kans dat dat gaat lukken wordt zeer positief ingeschat. De markt voor trapliften is grillig. Voorheen werd er geleverd aan gemeenten, sinds enkele jaren vooral rechtstreeks aan consumenten. Dat vraagt een andere strategie. Maar desondanks ziet Otolift de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Bron: FD