Cursus Huurrecht Woonruimte

De cursus Huurrecht Woonruimte is zowel klassikaal als online te volgenHoewel huurrecht volgens Artikel 201 in één zin samen is te vatten, weet iedereen dat het in de praktijk veel complexer is. Deze cursus gaat in op de ins and outs van het huurrecht en kijkt daarmee naar de juridische aspecten van onderhoud, beheer, verhuur en huurrecht binnen het vastgoed.

In deze cursus verdiepen en actualiseren we jouw kennis van het huurrecht. We starten met een algemene introductie, waarna er dieper wordt ingegaan op huurrecht met betrekking tot woonruimte. We nemen het huurecht door vanaf artikel 201 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Die bepaling definieert de huurovereenkomst als volgt: ‘Huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, zich verbindt aan de andere partij, de huurder, een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie’.

Echter is het huurrecht in de praktijk veel meer dan enkel de wettekst. Daarom behandelen we concrete vraagstukken en is er ruimte om casussen ter bespreking te brengen.

Doel Cursus Huurrecht Woonruimte

Met deze cursus krijg je een beter begrip van huurrecht, het onderhandelingsproces bij huur en verhuur, en leer je deze zaken beter te overzien.

Aan de hand van deze kennis kun je je eigen praktijkvaardigheden, zoals het verhogen van rendement, beter uitvoeren.

Opleiding Huurrecht Woonruimte - Vastgoed Business SchoolInhoud

  • Huurrecht
  • Huurovereenkomsten
  • Onderhoud, bouw en verbouw
  • Actualiteiten

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend het leerplan.

Deze module is onderdeel van

Juridische Aspecten Vastgoedexploitatie

+
Niveau Hbo+
Prijs €2995,- excl. BTW

Juridische Aspecten Vastgoed

+
Niveau Hbo+
Aantal lessen 10
Prijs €5995,- excl. BTW

Certificaat

Na afronding van de cursus Huurrecht Woonuimte ontvang je een certificaat van deelname.


Docenten

Piet van der Sanden

Piet van der Sanden

Redacteur, WR tijdschrift voor huurrecht

Piet is sinds 2015 redacteur van WR, Tijdschrift voor huurrecht en een ervaren bedrijfsjurist van Mozaïek Wonen. Daarnaast is hij docent huurrecht en geeft hij cursussen. Piet is de voorzitter van de Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland een onafhankelijke commissie waaraan huurders van woningen geschillen over het handelen of nalaten hun corporatie kunnen voorleggen.