Cursus Huurrecht Woonruimte

In deze cursus Huurrecht Woonruimte verdiepen en actualiseren we jouw kennis van het huurrecht. We nemen het huurrecht met je door vanaf artikel 201 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Die bepaling definieert de huurovereenkomst als volgt:

‘Huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, zich verbindt aan de andere partij, de huurder, een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie’.

Het huurrecht is echter in de praktijk veel meer dan enkel de wettekst. Daarom behandelen we concrete vraagstukken en is er ruimte voor de cursist om casussen ter bespreking te brengen.

Opleiding Huurrecht Woonruimte - Vastgoed Business SchoolDe cursus Huurrecht Woonruimte reikt jou als cursist het juridische kader aan waarbinnen het onderhoud, beheer, de verhuur en het huurrecht van het vastgoed worden uitgevoerd. De cursus start met een algemene introductie in het huurrecht en zal specifiek voortborduren op het huurrecht met betrekking tot woonruimte.

Deze verdieping in het huurrecht geeft je als assetmanager meer inzicht in de mogelijkheden en de beperkingen bij de verhuur van woonruimte of bedrijfsruimte. Het gaat ook om ‘opfrissen’ van je kennis, aan de hand van recente wetswijzigingen en aan de hand van nieuwe jurisprudentie.

Onderwerpen cursus Huurrecht Woonruimte

Introductie in het huurrecht

 • De Wetteksten
 • Wat is (ver)huur van woonruimte?

De huurovereenkomst

 • Onderhoud, Bouw en Verbouw
 • Gebreken en herstel
 • Zelfwerkzaamheid van huurders
 • Renovatie, sloop en vervangende nieuwbouw
 • Huurbetaling en goed huurderschap
 • Woningwaardering, huurprijzen en servicekosten
 • Het einde van de huurovereenkomst

Actualiteiten, zoals de Wet doorstroming huurmarkt

 • Tijdelijke verhuur van woonruimte
 • Toepassing van doelgroep-contracten
 • Huursombenadering en inkomensafhankelijke huurverhoging

De cursus Huurrecht Woonruimte wordt beoordeeld met een 8,9Beoordeeld met een 8,9

De cursus Huurrecht Woonruimte is onderdeel van de opleiding Vastgoedrecht & Bouwrecht, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,9.

Meer weten over deze cursus?

Uitgebreide informatie over deze vastgoedopleiding?
Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Vastgoedrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Prijs €3495,- excl. BTW

Vastgoedrecht & Bouwrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 10
Prijs €7250,- excl. BTW

Certificaat

Na afronding van de cursus Huurrecht Woonuimte ontvang je een certificaat van deelname.


Docenten

Piet van der Sanden

Piet van der Sanden

Docent huurrecht woonruimte

Piet van der Sanden was decennia bedrijfsjurist van woningcorporatie Mozaïek Wonen. Hij publiceerde eveneens over huurrecht, als redacteur van WR, Tijdschrift voor huurrecht, als auteur van enkele huurrechtboeken én als redacteur van Sdu Opmaat Huurrecht-plus (een professionele huurrechtportal). Piet was lid van de Huurcommissie en bestuurder van de Klachtencommissie Wonen Zuid-Holland een onafhankelijke commissie waaraan huurders geschillen over het handelen of nalaten van hun corporatie kunnen voorleggen. Tegenwoordig focust Piet hoofdzakelijk op doceren over huurrecht woonruimte.