Cursus Huurrecht Bedrijfsruimte

Nooit eerder was huurrecht zo actueel. Met de pandemie als aanjager is het aantal (bedrijfs-)huurovereenkomsten dat wordt geraadpleegd, opengebroken of opgezegd  geëxplodeerd. Maar hoe zit het nu echt? Welke rechten heeft een huurder en welke plichten heeft een verhuurder? En hoe zit het met opzegtermijnen, beheer, onderhoud en onderhuur?

In onze compacte cursus Huurrecht Bedrijfsruimte krijg je het antwoord op al deze vragen.

In deze cursus verdiepen en actualiseren we jouw kennis van het huurrecht. We nemen dat met jou door vanaf artikel 201 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Die bepaling definieert de huurovereenkomst als volgt: ‘Huur is de overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, zich verbindt aan de andere partij, de huurder, een zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich verbindt tot een tegenprestatie’.

Echter is het huurrecht in de praktijk veel meer dan enkel de wettekst. Daarom behandelen we concrete vraagstukken en is er ruimte om casussen ter bespreking te brengen.

Doel cursus Huurrecht Bedrijfsruimte

Opleiding Huurrecht Bedrijfsruimte - Vastgoed Business School

Met de opleiding Huurrecht Bedrijfsruimte krijg je een beter begrip van huurrecht, het onderhandelingsproces bij huur en verhuur, en leer je deze zaken beter te overzien.

Aan de hand van deze kennis kun je je eigen praktijkvaardigheden, zoals het verhogen van rendement, beter uitvoeren.

Inhoud

  • Huurrecht
  • Huurovereenkomsten
  • Onderhoud, bouw en verbouw
  • Actualiteiten.

De cursus Huurrecht Bedrijfsruimte wordt beoordeeld met een 8,9Beoordeeld met een 8,9

De cursus Huurrecht Bedrijfsruimte is onderdeel van de opleiding Vastgoedrecht & Bouwrecht, deze opleiding wordt door onze deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,9.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over deze opleiding? Download dan vrijblijvend de brochure.

Deze module is onderdeel van

Vastgoedrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Prijs €3495,- excl. BTW

Vastgoedrecht & Bouwrecht

+
Niveau Hbo/wo-niveau
Aantal lessen 10
Prijs €7250,- excl. BTW

Certificaat

Na afronding van de cursus Huurrecht Bedrijfsruimte ontvang je een certificaat van deelname.


Docenten

Govert Kerpestein

Govert Kerpestein

Huurrechtspecialist

Govert is gespecialiseerd in het huurrecht. In 2005 is Govert aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op zijn dissertatie "huur en verhuur van bedrijfsruimte". Hij is daarnaast auteur van het handboek ‘Huurrecht Bedrijfsruimte’, docent bij oa SDU Opleidingen, Edulaw, Iurislegal, Sapientia, SRA en verzorgt regelmatig inhouse cursusdagen op advocatenkantoren.