Google heeft ruim 9 miljard dollar over om personeel weer naar kantoor te laten komen

19 april 2022

Techbedrijf Google investeert bijna 9 miljard euro (9,3 miljard USD) om ervoor te zorgen dat het personeel weer naar kantoor gaat nu de coronapandemie grotendeels voorbij lijkt. Er wordt onder meer geïnvesteerd in datacenters en kantoren in de VS. Een deel van het personeel staat niet te trappelen om weer naar kantoor te gaan. Een belangrijke belemmering vormen de hoge brandstofprijzen. Ook is een deel van het personeel van mening dat Google met meerdere maten meet als het gaat om de bezetting op de kantoren in Silicon Valley. Ook personeel van andere grote IT bedrijven zoals Apple beklagen zich over de dwang om weer vaker naar kantoor te komen.

Google heeft ruim 9 miljard dollar over om personeel weer naar kantoor te laten komen

Investeren leidt tot betere resultaten

Het lijkt niet logisch om juist nu in kantoren te investeren. Veel bedrijven kiezen ervoor om het thuiswerken ‘er in te houden’ en schalen juist het aantal vierkante meters af. Maar Google ceo Sundar Pichai is van mening dat het goed is voor het gemeenschapsgevoel en daardoor ook voor de prestaties van het personeel als ze weer vaker naar kantoor komen. Deinvesteringen die Google nu gepland heeft zullen naar verwachting ongeveer 12.000 extra banen opleveren.

Kantoorbezetting nog niet op de helft

Het gaat nog niet hard met de terugkeer naar de kantoren, niet alleen bij Google. Uit cijfers blijkt dat de gemiddelde bezetting eind maart 2022 op zo’n 43% ligt. Voor de uitbraak van corona waren kantoren vaak voor de maximale 100% bezet. In hoeverre het aantal personeelsleden dat teruggaat naar de werkvloer nog stijgt zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bron: Het Financieele Dagblad