Waardering internetverbinding door WiredScore bepaalt prijs kantoorpand

12 augustus 2019

De waardering van de internetverbinding van kantoorpanden wordt steeds belangrijker. Als een bedrijf een pand wil kopen of huren dan is het van essentieel belang dat er een snelle en vooral stabiele internetverbinding beschikbaar is. Steeds meer mensen werken thuis of op locatie. Er wordt online vergaderd om reistijd te besparen. Dan moet de internetverbinding van een kantoorpand wel goed en snel genoeg zijn om al dat online verkeer in goede banen te kunnen leiden. WiredScore beoordeelt panden op hun internetverbinding. Zij deden dat al in Londen en New York en richt nu zijn aandacht ook op Nederland.

Een goed label betekent financieel voordeel bij verhuur of verkoop

WiredScore beoordeelt het internet niet alleen op snelheid maar ook op stabiliteit en bereik voor mobiele apparaten. Daarnaast wordt in het oordeel meegenomen of er goede mogelijkheden zijn voor een veilige back-up van data. Als het pand op alle punten goed scoort krijgt het een positieve beoordeling. De eigenaar van het gebouw kan dit meenemen bij het bepalen van de verkoopprijs of de huurprijs. Sinds de start van WiredScore hebben zo’n 1.800 panden een positief label gekregen.

Waardering internetverbinding door WiredScore bepaalt prijs kantoorpand

De komst van 5G baart zorgen voor het mobiele bereik

Momenteel wordt in Nederland het 5G netwerk uitgerold. Velen verheugen zich op de komst van dit nieuwe netwerk. Maar het baart zorgen voor het mobiele bereik in kantoorpanden. 5G werkt op een ander manier dan 3G en 4G. De signalen ondervinden daardoor meer hinder van goed geïsoleerde muren van kantoorpanden. Als een kantoorpand het WiredScore keurmerk heeft kan de eigenaar aan een toekomstige huurder of nieuwe eigenaar aantonen dat het pand goede voorzieningen heeft voor stabiel internetverkeer.

Huurstijging van 5% bij “gelabelde’ gebouwen

Van een door WiredScore gelabeld gebouw voor een goede internetverbinding voor kantoorpanden stijgt de huurprijs met gemiddeld 5%. Vooral techbedrijven hechten waarde aan een stabiele en snelle internetverbinding. Verhuurders zien dit soort bedrijven graag in hun panden omdat het een groeiende markt is. ING haalde WiredScore naar Nederland. Op dit moment wordt er nog marktonderzoek gedaan. Het eerste keurmerk kan naar verwachting in de tweede helft van 2019 worden uitgereikt.

Bron: Het Financieele Dagblad