Valerius wordt de plek in Amsterdam Zuid waar rijke 55-plussers van hun pensioen genieten

5 november 2020

Op de plek waar vroeger een daklozenopvang en een psychiatrisch ziekenhuis waren gevestigd, moet een luxe appartementencomplex voor 55-plussers worden gebouwd. Deze woningen zijn alleen bedoeld voor de rijken, want de woningen gaan tussen de 3 en 8,5 mln euro kosten. Daar krijgen de bewoners dan ook wel wat voor terug. Een eigen lift, een zwembad, een marmeren entree en niet te vergeten een zorghotel waar ze terechtkunnen als er medisch iets aan de hand is. Het is de bedoeling dat de bewoners hier tot aan hun overlijden kunnen blijven.

Valerius wordt de plek in Amsterdam Zuid waar rijke 55-plussers van hun pensioen genieten

Vanaf 2021 komen 28 luxe appartementen beschikbaar

Momenteel wordt er hard gewerkt op de bouwplaats om de 28 luxe appartementen te realiseren. Er komen appartementen van 150 tot 400 vierkante meter. Ruim genoeg dus om als actieve senior te wonen, maar met de zekerheid dat als je ouder wordt en zorg nodig hebt, die om de hoek in het zorghotel te vinden is. Dat het complex een zorgfunctie zou krijgen was een eis van de gemeente. Vandaar dat is  gekozen voor appartementen voor een luxe appartementencomplex voor 55-plussers met aanvullende zorgfuncties. Naast het zorghotel komt er een praktijkruimte voor een huisarts en fysiotherapeut, in de kelder wordt een zwembad gebouwd, er is catering aanwezig en de woningen krijgen allemaal minimaal 2 slaapkamer, zodat er eventueel ruimte is voor een mantelzorger.

Kopers vinden voor deze hoog segment appartementen

De projectontwikkelaar is niet bang dat er zich geen kopers zullen melden voor de peperdure appartementen. Dit project is weliswaar enigszins on-Nederlands, maar er is zeker een markt voor. Expats die terug willen keren naar Nederland of succesvolle ondernemers die van hun welverdiende pensioen willen genieten. Ondanks dat het appartement midden in de coronacrisis wordt opgeleverd, is de verwachting dan ook dat er zich zeker geïnteresseerden zullen melden.

Bron: Het Financieele Dagblad