Straks kun je wonen en werken in een suite van Hotel De L’Europe in Amsterdam

14 september 2020

Hotel De L’Europe in Amsterdam gaat suites verhuren aan particulieren. Zij kunnen de ruimte gebruiken als woonruimte, werkkamer of atelier. De plannen waren er al langer, maar de coronacisis heeft ervoor gezorgd dat de uitvoering nu in een stroomversnelling is gekomen. Ook Hotel De L’Europe kampt met sterk teruggelopen inkomsten nu toeristen wegblijven. Door te kiezen voor deze manier van langdurige verhuur wordt dit deels gecompenseerd.

De suites zijn voor creatieve Amsterdammers

Het is niet zo dat de suites willekeurig worden verhuurd. Het  gaat om contracten voor een jaar voor ongeveer een kwart van de 111 kamers van het hotel. De manager is in gesprek met verschillende partijen die interesse hebben getoond om een suite te huren als kantoor, ontvangt plek voor klanten of soms ook om te wonen. Daarnaast kunnen ruimtes in het hotel worden gebruikt voor presentaties of zelfs een balletvoorstelling. Door de suites te verhuren wil het hotel een creatieve plek worden waar Amsterdammers graag komen.

Straks kun je wonen en werken in een suite van Hotel De L’Europe in Amsterdam

Meer hotels zoeken naar creatieve verhuur

Omdat toeristen wegblijven, vooral uit het buitenland, zoeken meer hotels naar een oplossing om toch inkomsten te genereren. Zo heeft Hotel Mercure Amsterdam City 30 van zijn kamers voorzien van een kookgelegenheid zodat gasten er langer kunnen verblijven. Een aantal hotels in Amsterdam en Utrecht verhuurt de kamers tijdelijk aan studenten. Als het model waar Hotel De L’Europe nu voor kiest een succes is dan is de kans groot dat dit concept ook na de coronacrisis in stand blijft.

Bron: Het Financieele Dagblad