Softwarebedrijf Main investeert in overname softwareontwikkelaar Zig

17 november 2021

Het software-investeringsbedrijf Main heeft een meerderheidsbelang genomen in Zig, een bedrijf dat software ontwikkelt waarmee huurders en verhuurders met elkaar in contact kunnen komen. Volgens Main is de vastgoedsector bezig met een inhaalslag waardoor er meer behoefte is aan software voor deze markt. Zig ontwikkelt software waarmee woningcorporaties kunnen communiceren met hun huurders, maar ook ‘zoeksoftware’ voor iedereen die op zoek is naar een huurwoning. Daarnaast richt het bedrijf zich specifiek op studentenhuisvesting en op commercieel vastgoed.

Softwarebedrijf Main investeert in overname softwareontwikkelaar Zig

Groei na de overname

Ceo van Zig Gerbert Kooij, die na de overname aanblijft, ziet mogelijkheden tot verdere groei. Vooral in het commercieel vastgoed zijn er mogelijkheden. Machine learning is een onderdeel waarop winst valt te halen. Het bedrijf wil dan ook samenwerking zoeken met ontwikkelaars die zich hiermee bezighouden. Software-investeringsbedrijf Main heeft grote plannen met Zig. Er zijn mogelijkheden om uit te breiden naar de vastgoedmarkten van België en Duitsland, en ook in de studentenhuisvesting kan nog groei worden behaald, zo is de verwachting .Bovendien gaat vanaf half 2022 een wet gelden die vastgoedeigenaren verplicht om een woningdossier te gaan bijhouden. Ook hierin kunnen Main en Zig veel betekenen.

Meet ontwikkelingen in de vastgoedmarkt

Niet alleen Main richt zich meer op de vastgoedmarkt. Ook andere investeerders zien hier een goede kans in om hun vermogen te laten groeien. Zo kocht investeringsmaatschappij Boron het bedrijf Kate, bekend van taxatiesoftware. Ctac, ook actief op de vastgoedmarkt, ontwikkelde een eigen softwareplatform voor woningcorporaties. Dit zijn geen concurrenten van Main of Zig omdat ze zich richten op een ander deel van de vastgoedmarkt.

Bron: Het Financieele Dagblad