Huurinkomsten van vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield opnieuw gedaald

4 mei 2021

De inkomsten uit verhuur die internationale vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield (URW) over het eerste kwartaal van 2021 boekte lagen fors lag dan over dezelfde periode in 2020. Toen speelde corona nog geen belangrijke rol. Die klap kwam pas vanaf april van dat jaar. De omzet over de eerste drie maanden van 2021 kelderde met ruim 42% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. URW belegt vooral in winkelpanden en dat breekt het bedrijf nu enorm op. De inkomsten liepen al terug omdat winkels sloten als gevolg van online shoppen. Maar de coronacrisis heeft daar nog een flinke schep bovenop gedaan.

Huurinkomsten van vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield opnieuw gedaald

2021 wordt een spannend jaar

In een toelichting op de cijfers meldt URW dat het bedrijf rekening houdt met een ‘spannend jaar’. De lockdowns in verschillende landen in de hele wereld zorgden er in de eerste drie maanden voor dat veel winkels ruim 40 dagen gesloten waren. Hoewel er vanaf mei 2021 voorzichtig wordt versoepeld houdt het bedrijf er rekening mee dat er nog gedurende lange tijd beperkingen zullen blijven gelden vanwege de coronacrisis.

Geen dividend tot 2023

Unibail-Rodamco-Westfield kondigde eerder al aan dat er tot 2023 geen dividend wordt uitgekeerd vanwege de wereldwijde crisis als gevolg van Covid-19. Ondanks de zorgen zijn er wel lichtpuntjes. In het Verenigd Koninkrijk steeg het winkelbezoek weer nadat in april versoepelingen werden afgekondigd. Ook het nieuw geopende winkelcentrum Mall of The Netherlands in Leidschendam trok veel bezoekers. Ondanks dat hiervoor vooraf een afspraak moest worden gemaakt tot eind april. URW durft echter nog geen voorspelling te doen over het resultaat over 2021. Daarvoor zijn factoren die met de pandemie te maken hebben nog te onzeker.

Bron: Het Financieele Dagblad