Hoe gaan bedrijven om met het nieuwe werken na corona?

29 juni 2021

Toen corona ook in Nederland toesloeg kwamen veel mensen met een kantoorbaan van het ene op het andere moment thuis te zitten. Thuiswerken werd de norm. Maar nu het vaccineren op stoom is mogen we weer naar kantoor. Veel medewerkers willen gecombineerd thuis en op kantoor werken. Maar hoe geef je als werkgever dat hybride werken goed vorm? Bedrijven gaan er op verschillende manieren mee om.

Vrije keuze aan medewerkers

Er zijn bedrijven die hun medewerkers vrij laten om hun werkweek in te delen in thuiswerken en op kantoor werken. Zij geloven heel erg in zelfsturing en het nemen van eigen verantwoordelijkheid door de medewerkers. Petra Tito, hoofd HR bij Deloitte, denkt niet dat we teruggaan naar ‘het oude normaal’ waarbij medewerkers vijf dagen per week naar kantoor komen en slechts incidenteel thuis werken. Nu werken op kantoor weer mogelijk wordt, moet er gezocht worden naar oplossingen om dat in goede banen te leiden.

Hoe gaan bedrijven om met het nieuwe werken na corona

Werken aan hybride werkplekken

Deloitte wil het hybride werken na corona goed aanpakken. Daarom wordt er gewerkt met verschillende scenario’s. Zo is er in een vergaderkamer een groot scherm waarop de deelnemers via Zoom goed zichtbaar zijn. Daarnaast wordt er gewerkt aan een prettige manier van presentaties geven die professioneel overkomt voor iedereen die erbij aanwezig is. Deloitte werkt de verschillende systemen in de eerste plaats uit voor toepassing binnen het eigen bedrijf. Maar natuurlijk wordt er ook samengewerkt met de klanten van het bedrijf. Innovaties kunnen worden gedeeld, klanten krijgen advies als ze het hybride werken binnen de eigen organisatie willen gaan toepassen.

Bron: Het Financieele Dagblad