Flexplekverhuurder WeWork vraagt uitstel van betaling aan

8 november 2023

Financiële tegenslag en uitstel van betaling

WeWork, de Amerikaanse flexplekverhuurder, heeft uitstel van betaling aangevraagd (chapter 11) nadat het aandeel dit jaar met 98,5% is gedaald. Het Japanse SoftBank, dat een aanzienlijk belang in WeWork heeft, beweert dat het bedrijf een schuldherstructurering nodig heeft om te overleven.

Schuldherstructurering onvoldoendeKantoortuin maakt medewerkers ziek

Ondanks eerdere pogingen tot schuldherstructurering, slaagt WeWork er niet in een faillissement af te wenden. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de flexwerklocaties, verspreid over 39 landen, hun deuren open kunnen houden. De takken buiten de Verenigde Staten en Canada en franchisenemers vallen niet onder het faillissement.

IWG overweegt overname WeWork-panden

Het Britse International Workplace Group (IWG) overweegt een deel van de WeWork-panden over te nemen. Mark Dixon, de CEO van IWG, meldt gesprekken met WeWork te voeren. De locaties die mogelijk worden overgenomen, blijven onduidelijk. IWG is al eigenaar van kantoorverhuurders Spaces en Regus, wier verdienmodellen tijdens de pandemie eveneens onder druk kwamen te staan.

Verval van grote belofte

In 2019 was WeWork een veelbelovende speler op de kantorenmarkt en werd gewaardeerd op $47 miljard. De verwachting was dat bedrijven traditionele kantoren zouden inruilen voor gedeelde werkruimten. WeWork, destijds de grootste kantoorruimteverhuurder in Manhattan, stuitte echter op tegenvallende populariteit, vooral doordat thuiswerken aan populariteit won. In 2021 werd de stap naar de beurs gezet, maar de waardering was aanzienlijk gedaald naar $9 miljard.

Bron: fd.nl