Circulaire werklocaties strijden om eerste plaats

21 oktober 2019

De jaarlijkse race om het beste bedrijventerrein van Nederland te worden, is weer van start gegaan. Op de kandidatenlijst van de Circular Economy Award 2019 staat een selectie van  twaalf circulaire werklocaties. Zij zijn door experts gekozen vanwege het toepassen van de circulaire economie in een fysieke omgeving. Belangrijke principes hiervan zijn het minimaal gebruik van grondstoffen en het maximaal hergebruik van producten en grondstoffen.

Gekozen en beoordeeld door experts

De twaalf circulaire werklocaties zijn geselecteerd door deskundigen met veel ervaring in de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Daarnaast hebben zij veel kennis van de regionale economie. Het is nu aan een vakjury uit deze longlist drie finalisten kiezen. Deze jury wordt gevormd door een team experts in circulaire economie en gebiedsontwikkeling. De genomineerde locaties zullen worden beoordeeld aan de hand van vastgestelde criteria. Zo wordt er onder meer gekeken naar circulariteit in visie en organisatie en interactie met de omgeving. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het BT Event op 31 oktober.

Circulaire werklocaties strijden om eerste plaats

Verkiezing circulaire werklocaties populair

De jaarlijkse verkiezing van het beste bedrijventerrein van Nederland begon in 2005. Bekende locaties als Kennispark Twente en High Tech Campus Eindhoven mogen zich onder de winnaars scharen. Vorig jaar was Werkspoorkwartier Utrecht de beste Circulaire Werklocatie van Nederland. Inmiddels is de verkiezing niet meer weg te denken in de werklocatiebranche en zorgt deze jaarlijks voor behoorlijk wat publiciteit. Vanwege de veranderende markt komt de focus wel iets te verleggen. Steeds meer gemeenten en regio’s zijn bezig met de economisch duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. Gelukkig is dit een trend, die prima past binnen de Circular Economy Award.

Bron: stadszaken.nl