Bouw basisschool in Oost-Souburg gaat niet van een leien dakje

27 september 2022

Opnieuw haalt de nieuwbouw van basisschool De Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg het nieuws. In mei 2022 moest de school in aanbouw in zijn geheel worden afgebroken omdat het gebouw precies verkeerd om stond. Het gebouw was 180 graden gespiegeld waardoor de trappen verkeerd stonden en de kinderopvang die deel uitmaakt van de school de ingang op de parkeerplaats had in plaats van op het schoolplein. Na de sloop begonnen de bouwers vol goede moed opnieuw, maar weer ging het mis. In september blijkt dat de school 3 meter te dicht bij de openbare weg staat.

Overleg over bouwfout

De verantwoordelijke wethouder zit om tafel met betrokken partijen om de gevolgen van de fout te bespreken. Een woordvoerder van de gemeente Vlissingen, waar Oost-Souburg onder valt, laat weten aan NRC dat eerst wordt onderzocht hoe ernstig de fout is. Hoe het ook afloopt, de verwachting is dat de kinderen op zijn vroegst in april 2023 de nieuwe basisschool in gebruik kunnen nemen.

Bouw basisschool in Oost-Souburg gaat niet van een leien dakje

Systeembouw

Een geluk bij een ongeluk is dat de school wordt gebouwd middels systeembouw. Er hoeven dus geen gemetselde muren te worden neergehaald. Een bewoner van de straat waar de school moet komen zag hoe de bouwvakkers het pand bij de eerste fout met de bouw uit elkaar haalden en in zes weken tijd weer opbouwden. De kinderen van De Tweemaster-Kameleon krijgen al anderhalf jaar les in een noodgebouw. Het was de bedoeling om na de kerstvakantie in de nieuwe school te trekken. Nu is het onzeker of zelfs de nieuwe streefdatum van april 2023 kan worden gehaald.

Bron: NRC