Blackstone gaat voor € 9,8 miljard in Europees vastgoed investeren

16 april 2020

Het Amerikaanse bedrijf Blackstone heeft in de eerste maanden van 2020 bijna 10 miljard euro opgehaald om te kunnen investeren in Europese bouwprojecten. Dit is de eerste keer sinds de coronacrisis uitbrak dat een investeringsmaatschappij het voor elkaar krijgt om zoveel geld op  te halen bij vastgoedbeleggers. Een dergelijke actie is voor Blackstone niet vreemd. Zij investeerden ook fors in vastgoed in Europa toen de huizencrisis in 2008 toesloeg. Die investeringen bleken achteraf zeer winstgevend te zijn.

Blackstone gaat voor € 9,8 miljard in Europees vastgoed investeren

Onzekere tijden voor vastgoedinvesteringen

Veel vastgoedinvesteerders zijn huiverig om nu te beleggen. De verwachting is dat veel bedrijven failliet zullen gaan, vooral de horeca en detailhandel heeft het zwaar. Als ondernemers de huur van hun panden niet meer kunnen betalen betekent dat forse verliezen. De overheid springt bij met een regeling op grond waarvan ondernemers een schenking van 4.000 euro krijgen om huurlasten te betalen, maar het is onduidelijk of dit genoeg is.

27 miljard euro te investeren door Blackstone

Deskundigen becijferen dat Blackstone momenteel ruim 27 miljard euro beschikbaar heeft om te investeren in vastgoed. Daarnaast is het bedrijf bezig met de overname van de Nederlandse investeringsbank NIBC. Het zal nog enkele maanden duren voordat deze overname helemaal rond is.

Bron: Het Financieele Dagblad