Amsterdamse wijk Oostenburg krijgt 200 nieuwe sociale huurwoningen

3 februari 2022

Bouwbedrijf Heijmans is in januari 2022 begonnen met de bouw van 203 sociale huurwoningen in de wijk Oostenburg, gelegen in het oosten van het Amsterdamse stadscentrum. Woningcorporatie Stadgenoot is de opdrachtgever van dit project waarmee ongeveer 26 miljoen euro is gemoeid. De corporatie wil een diverse wijk creëren. Daarom komen er huizen voor zowel jongeren als senioren.

Studio’s en seniorenwoningen

Verdeeld over 3 gebouwen komen er in Oostenburg 173 studio’s. Die zijn bedoeld voor jongeren. Daarnaast worden er 30 comfortabele seniorenwoningen gebouwd. Bouwer Heijmans hoopt het project in het laatste kwartaal van 2023 af te ronden. Naast deze woningen worden er in de wijk ook koopwoningen gebouwd en huizen met een middenhuur. Door jong en oud bij elkaar te laten wonen en huizen aan te bieden voor verschillende inkomensgroepen hoopt Stadgenoot een wijk te creëren die sociaal en veilig is.

Amsterdamse wijk Oostenburg krijgt 200 nieuwe sociale huurwoningen

Prefab bouw

Bij de bouw van de sociale huurwoningen in Oostenburg wordt gebruik gemaakt van prefab. Hierdoor worden grote delen van de te bouwen woningen kant-en-klaar aangeleverd. Door voor deze manier van bouwen te kiezen wil Heijmans de omgeving zo min mogelijk belasten. Alle huizen worden gasloos en voldoen dus aan de klimaatdoelstellingen die in Nederland gelden. Bouwer Heijmans en woningcorporatie Stadgenoot werkten al eerder samen in Oostenburg. Toen ging het om een bedrijventerrein van 500 vierkante meter en 151 huurwoningen.

Bron: Het Financieele Dagblad