Albert Heijn opent onbemande To Go winkels op 100 kantoorlocaties

16 december 2020

Albert Heijn wil zijn concept van de To Go winkels, die nu vooral op treinstations te vinden zijn, uitbreiden naar kantoorlocaties. Het supermarktconcern wil onbemande supermarkten openen in samenwerking met Selecta Nederland. Het gaat in eerste instantie om zo’n 100 winkels. Als deze een succes zijn dan volgt wellicht uitbreiding naar onder meer ziekenhuizen en scholen. Vooral bij kantoren ziet AH kansen, omdat het plaatsen zijn waar mensen op onregelmatige tijden komen als gevolg van thuiswerken. Dan is een ‘grab & go’ winkel erg handig, waar je snel iets voor de lunch kunt kopen of die paar vergeten boodschappen voor de avondmaaltijd kunt meenemen op weg naar huis.

Albert Heijn opent onbemande To Go winkels op 100 kantoorlocaties

Zelf scannen en afrekenen

Het is de bedoeling dat de klanten in de onbemande supermarkten zelf hun boodschappen scannen en afrekenen. Met dit concept experimenteerde Selecta al in andere landen. Momenteel zijn er in Europa al zo’n 200 winkels die op deze manier werken. In Nederland zal het gaan om mini supermarkten waar een assortiment van basisbehoeften wordt aangeboden. Gelijk aan de To Go winkels op de stations. Boodschappen die mensen op weg naar huis of op weg naar kantoor snel even willen doen zonder dat ze er ver voor hoeven omrijden.

Albert Heijn zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor de klant

Albert Heijn wil met het experiment van onbemande supermarkten een nieuwe stap zetten. Het concern blijft op deze manier voorop lopen met het ontwikkelen van nieuwe concepten die aansluiten bij de veranderende behoefte van de consument. Als de zelfscanwinkels een succes worden, is de kans aanwezig dat andere supermarktketens zullen volgen. Deze supermarktketens zullen ook een plaatsje op aantrekkelijke locaties willen veroveren om hun assortiment op deze manier aan te bieden.

Bron: Het Financieele Dagblad