Cursus Algemene Toegankelijkheid

Je brengt in deze cursus Algemene Toegankelijkheid een eigen ontwerp of case in en gaat dat samen met de mededeelnemers en docenten toetsen op toegankelijkheid.

Je geeft vervolgens in een actieplan vorm op welke wijze je de toegankelijkheid verankert in jouw werkveld. Je krijgt kennis van zaken zodat je over het onderwerp in gesprek kunt gaan met opdrachtgever en gebruikers.

Werkvormen

De behandeling in de lessen is zo praktisch mogelijk. Na de inhoudelijke behandeling per onderwerp ga jij ter plekke aan de slag met praktische opdrachten. Ook van tevoren gemaakt huiswerk wordt behandeld en er wordt ruimte gereserveerd voor vragen uit de praktijk.

Onderwerpen cursus Algemene Toegankelijkheid

  • Toegankelijk in Nederland en de westerse wereld
  • Maatschappelijke en wettelijke kaders
  • Aspecten die een cruciale rol spelen in het realiseren van toegankelijkheid, bijvoorbeeld: deurbreedtes, draaicirkels, opstelruimtes, hoogteverschillen, hellingbanen, liften, bestrating, looproutes, maar ook zichtbaarheid, routing en wayfinding
  • Toegankelijkheid gestructureerd aanpakken en realiseren met praktische tools.

 


Docenten

Gerard de Nooij

Gerard de Nooij

Directeur, Ongehinderd

Gerard had nog nooit stilgestaan bij toegankelijkheid, totdat hij in 2005 door een verkeersongeval zelf in een rolstoel belandde. Pas daarna realiseerde hij zich waar rolstoelgebruikers, maar ook mensen met andere beperkingen in het alledaagse leven tegenaan rollen en lopen. Hij besloot om in actie te komen en richtte Ongehinderd op. De sociaal gedreven onderneming is nu al uitgegroeid tot een team van 35 medewerkers en freelancers. Ze adviseren ondernemingen, provincies en gemeenten door het hele land over de toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte.

Download brochure

Bedankt voor je interesse in onze opleiding, wij versturen de brochure direct per e-mail aan je.