Cursus Algemene Toegankelijkheid

Je brengt in deze cursus Algemene Toegankelijkheid een eigen ontwerp of case in en gaat dat samen met de mededeelnemers en docenten toetsen op toegankelijkheid.

Je geeft vervolgens in een actieplan vorm op welke wijze je de toegankelijkheid verankert in jouw werkveld. Je krijgt kennis van zaken zodat je over het onderwerp in gesprek kunt gaan met opdrachtgever en gebruikers.

Werkvormen

De behandeling in de lessen is zo praktisch mogelijk. Na de inhoudelijke behandeling per onderwerp ga jij ter plekke aan de slag met praktische opdrachten. Ook van tevoren gemaakt huiswerk wordt behandeld en er wordt ruimte gereserveerd voor vragen uit de praktijk.

Onderwerpen cursus Algemene Toegankelijkheid

  • Toegankelijk in Nederland en de westerse wereld
  • Maatschappelijke en wettelijke kaders
  • Aspecten die een cruciale rol spelen in het realiseren van toegankelijkheid, bijvoorbeeld: deurbreedtes, draaicirkels, opstelruimtes, hoogteverschillen, hellingbanen, liften, bestrating, looproutes, maar ook zichtbaarheid, routing en wayfinding
  • Toegankelijkheid gestructureerd aanpakken en realiseren met praktische tools.

 

Download Leerplan

Hartelijk dank voor het aanvragen van het leerplan. Zodra u uw gegevens invult, kunt u direct het leerplan downloaden. Ook ontvangt u een mail van ons met een downloadlink (indien u deze mail niet ontvangt, check dan uw spambox).

Toch niks ontvangen? Contacteer ons dan via info@vastgoedbs.nl of 088-0910000