#Workmode creëert de ideale werkplek voor jonge vrouwelijke ondernemers

10 september 2019

Emilie Sobels heeft het goed voor elkaar. Haar pand in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam biedt ruimte aan goed ingerichte werkplekken die door jonge ondernemers kunnen worden gehuurd. Wat opvalt is dat het allemaal vrouwen zijn. Sobels, directeur van het bedrijf #Workmode, verhuurt alleen een werkplek aan vrouwen. Jonge ‘millennials’ die vaak als zzp’er werken in een creatief beroep, vinden hier een werkplek totdat hun bedrijf zo is gegroeid dat ze een eigen kantoor kunnen huren.

Inspirerende omgeving

Bij de inrichting is duidelijk rekening gehouden met de doelgroep. Lekkere stoelen, mooie kleuren en oog voor details tekenen de inrichting van de werkplekken van #Workmode. Sobels was zelf freelancer en begon met het verhuren van werkplekken toen ze in Amsterdam bij toeval tegen een pand aanliep dat te huur stond. Ze wilde niet langer ‘aan de keukentafel’ werken omdat dat volgens eigen zeggen niets voor haar was. Omdat Sobels zelf uit de modewereld komt, waren haar eerste huurders vooral vrouwen die blogden en vlogden over mode. Daardoor was het niet eens een bewuste keuze dat ze uitsluitend aan vrouwen wilde verhuren, het liep simpelweg zo.

Workmode creëert de ideale werkplek voor jonge vrouwelijke ondernemers

Saamhorigheid en inspiratie

Dat er in de 5 panden van #Workmode alleen vrouwen welkom zijn heeft veel voordelen. Vrouwen gunnen elkaar meer, zegt één van de huurders. Daarnaast is het heel inspirerend om met vrouwen samen te werken. Ze zijn minder hard en brengen de boodschap toch vaak wat subtieler. Een werkplek kan worden gehuurd voor een dag per week, drie dagen of fulltime. Er zijn contracten voor 3, 6 of 12 maanden. Inmiddels zijn er locaties in Amsterdam, Rotterdam. Utrecht en Groningen. Allemaal met mooi ingerichte werkplekken voor vrouwen. Emilie Sobels is echter nog lang niet klaar met uitbreiden, inmiddels is ze alweer op zoek naar een nieuw pand, groter dan wat ze nu heeft. Zodat er ook evenementen kunnen worden georganiseerd.

Bron: Het Financieele Dagblad