Woningverhuurder Heimstaden vergroot woningportefeuille in Nederland

9 april 2020

Vastgoedbelegger Heimstaden breidt zijn pakket in Nederland uit tot ongeveer 12.600 woningen. In de komende periode koopt het zo’n 2023 woningen aan. Het gaat voornamelijk om appartementen in de Randstad en Gelderland.

Overname van portefeuille

Heimstaden kan de aankoop van meer dan 2000 in één keer doen bij dezelfde eigenaar. Het neemt de woningen over van Patrizia, een Duitse evenknie van het bedrijf. Ook zitten er parkeerfaciliteiten en bedrijfsruimten in het pakket. Samen kost dit zo’n €375 miljoen om te verkrijgen.

Sterke groei

Met de aankoop wordt het aanbod aan sociale huurwoningen sterk vergroot. Ook zitten er zo’n 500 woningen uit de vrije sector bij. Heimstaden was al actief in de Randstad en Gelderland. De verhuurder is ook voornemens om er eigen regiokantoren te openen. Dit is te danken aan de sterke groei die het in Nederland doormaakt.

Woningverhuurder Heimstaden vergroot woningportefeuille in Nederland

Tweede grote aankoop

Het is de tweede grote aankoop van Heimstaden in korte tijd. Recentelijk kocht het ook 142 woningen van DamBorg over voor €44 miljoen. Deze woningen zijn in Amsterdam en Rotterdam te vinden.

Bekend patroon

Heimstaden en Patrizia hebben al eerder gehandeld met elkaar. De Duitse belegger kocht 5500 woningen van het toen noodlijdende Vestia. Die woningen zijn vervolgens in delen verkocht aan andere partijen. 770 woningen gingen toen naar de Zweedse belegger.

Investeren in Nederland

In het najaar van 2019 is de Zweedse belegger zich meer op Nederland gaan richten. Daarvoor heeft het een specifiek investmentteam opgericht. De recente aankoop van meer dan 2000 woningen is dan ook een flinke stap in de goede richting, zo stellen de betrokkenen.

Bron: Het Financieele Dagblad