Winkelvastgoedbelegger Eurocommercial Properties: we gaan weer naar de winkelcentra

9 mei 2022

Eurocommercial Properties, eigenaar van winkelpanden en winkelcentra, ziet dat de klanten langzaam maar zeker weer gaan winkelen. Er zijn nauwelijks nog coronamaatregelen waardoor de winkels weer betere omzetten draaien. Hoewel de belegger nog geen voorspelling durft te doen over het bedrijfsresultaat voor 2022 is men wel voorzichtig positief. Er is in ieder geval minder huur kwijtgescholden dan in de twee voorgaande jaren.

Goede kwartaalcijfers

Het beursgenoteerde Eurocommercial Properties heeft winkelcentra in België, Italië, Frankrijk en Zweden. De cijfers over het eerste kwartaal van 2022 die in april werden gepresenteerd hadden deels betrekking op periodes dat er nog coronamaatregelen van kracht waren. Zo gold in bepaalde landen de verplichting om een coronapas te tonen, wat mensen ervan weerhield om te gaan shoppen. Maar aan het eind van het eerste kwartaal was het bezoekerspercentage alweer gestegen tot 80%van dat vóór de coronacrisis. In april steeg dit aantal verder naar 85%. Ondanks deze goede vooruitzichten durft Eurocommercial Properties nog geen voorspelling te doen over de winst. Stijgende kosten en de hoge inflatie zullen een negatieve invloed hebben op de winstverwachting. Er werd 4 miljoen meer winst gemaakt uit de huurinkomsten, mede vanwege gedaalde kosten.

Goed nieuws voor de aandeelhouders

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2021 kondigde Eurocommercial Properties ook aan dat er in de toekomst meer dividend uitgekeerd gaat worden. Het doel is om naar een uitkering van 65 tot 85% van de winst te gaan. Stond het dividend in 2020 nog op 50 eurocent per aandeel, in 2021 konden aandeelhouders rekenen op een uitkering van € 1,50 per aandeel.

Bron: Het Financieele Dagblad