Verhuurbedrijf van studentenkamers Xior verdient 125 miljoen met uitgifte nieuwe aandelen

6 december 2021

Xior, een Belgische vastgoedinvesteerder die zich vooral richt op het verhuren van studentenkamers heeft met de aangifte van een pakket nieuwe aandelen een bedrag van 125 miljoen euro opgehaald. Dit bedrag wordt gebruikt voor de realisatie van nieuwe projecten. Dit is niet de enige actie van Xior, eerder in 2021 werd ook al 180 miljoen opgehaald en daarnaast werd er 300 miljoen aan kredieten bij banken veilig gesteld, eveneens voor investeringen in nieuwe woningbouwprojecten.

Aandelen bij grote investeerders en bestuurders

De aandelen werden vooral gekocht door grote investeerders. Ook twee leden van het eigen bestuur waaronder de voorzitter en de cfo kochten aandelen. Hierdoor worden de belangen van het bedrijf deels in eigen hand gehouden.

Studentenkamers in 4 landen

Xior heeft momenteel ruim 12.000 studentenkamers in beheer. De overgrote meerderheid daarvan in Nederland. Het bedrijf wil de vastgoedportefeuille uitbreiden naar zo’n 20.000 kamers. Om dit doel te bereiken wil Xior concurrent Quares overnemen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in nieuwe projecten. Zo wordt er in Amsterdam-Zuidoost een woontoren gebouwd met 357 kamers en woningen voor jongeren. Hiermee is een investering van 55 miljoen euro gemoeid.

Bron: Het Financieele Dagblad