Vastgoedbelegger NSI komt met iets gunstiger halfjaarcijfers

20 juli 2021

De halfjaarcijfers van 2021 van vastgoedbelegger NSI pakken iets gunstiger uit ten opzichte van voorgaande periodes. Dat komt doordat de inkomsten van verhuurd vastgoed zijn gestegen. De leegstand liep echter ook licht op. Na de coronacrisis keren vooral kleinere bedrijven terug naar kantoor na een periode waarin er hoofdzakelijk thuis werd gewerkt. Tot die conclusie komt Bernd Stahli, bestuurder bij NSI, in een persbericht dat met de halfjaarcijfers werd verspreid. Het is nog te vroeg om te concluderen dat de coronacrisis in het kantorenvastgoed voorbij is, aldus de NSI-topman, maar het bedrijf lijkt deze lastige periode goed te hebben doorstaan.

Vastgoedbelegger NSI komt met iets gunstiger halfjaarcijfers

Stijging huurinkomsten

Uit de halfjaarcijfers blijkt dat de huurinkomsten bij NSI in het tweede kwartaal van 2021 met 5,6% zijn gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020. Gecorrigeerd naar het aantal panden gaat het om een plus van 2,1%. De huurprijs steeg licht ten opzichte van eind 2020, naar gemiddeld 210 euro per vierkante meter. NSI is nog steeds bezig met het afstoten van panden. In de eerste zes maanden van 2021 verkocht het bedrijf 6 locaties. Daar stond wel de aankoop van 3 nieuwe panden tegenover. De strategie om met minder, maar wel betere panden te gaan werken werd al in 2019 ingezet. De vastgoedportefeuille ging van 85 naar 57 panden.

Leegstand flexkantorenconcept loopt op

Er is wel sprake van een stijgende leegstand. Deze liep in het eerste halfjaar van 2021 op van 7 naar 7,7%. Voor flexkantoren staan leeg, het aantal niet verhuurde vierkante meters steeg met 16,2%. De waarde van het vastgoed steeg wel, naar ruim 1,3 mld euro. Dat is een stijging van 7%. De winst kwam uit op 34,2 mln euro. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werd een verlies geleden van 34 mln als gevolg van de coronacrisis. De aandeelhouders wordt een interim-dividend van € 1,04 per aandeel uitgekeerd. Uiteindelijk verwacht NSI de aandeelhouders over 2021 een winstuitkering van in totaal 2,30 tot 2,35 per aandeel te kunnen uitbetalen.

Bron: Het Financieele Dagblad