Vastgoedbelegger CTP houdt groei huurinkomsten en winst vast

13 mei 2024

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Central Trade Park (CTP), een investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed, een sterke groei in nettohuurinkomsten van 17,5% gezien in vergelijking met vorig jaar. Deze groei, die uitkwam op €153,6 miljoen, werd voornamelijk gestuwd door huurindexaties, heronderhandeling van contracten en aflopende huurovereenkomsten.

Focus op Centraal- en Oost-EuropaGrote bedrijven snoeien fors in kantoorruimte – thuiswerken helemaal ingeburgerd

CTP is voornamelijk actief in Centraal- en Oost-Europa, waar ceo Remon Vos de regio als een groeigebied beschouwt. De professionalisering van toeleveringsketens, e-commerce en de verplaatsing van activiteiten naar Europa maken deze regio aantrekkelijk voor logistieke bedrijven. Momenteel is 10% van CTP’s portefeuille verhuurd aan Aziatische bedrijven, inclusief een duurzaam distributiecentrum in het Westelijk Havengebied van Nederland.

Uitbreiding van de portefeuille

Het eerste kwartaal zag een toename van 169.000 vierkante meter aan vastgoed, waardoor de totale portefeuille van logistieke beleggingen van CTP groeide tot 12 miljoen vierkante meter. De bruto waarde van de vastgoedportefeuille steeg met 2,8% tot €14 miljard.

Stabiele winst en groeiplannen

De aangepaste winst per aandeel (EPRA EPS) steeg met 10,7% tot €0,20 in het eerste kwartaal, en het bedrijf handhaaft zijn verwachting voor dit jaar van een aangepaste winst per aandeel tussen €0,80 en €0,82. Met nog 2 miljoen vierkante meter aan bouwprojecten in de pijplijn, verwacht CTP een verdere groei in huurinkomsten en rendement.

Toekomstplannen en uitbreidingsmogelijkheden

CTP bezit momenteel 23,1 miljoen vierkante meter land, waarvan het 17,5 miljoen in eigendom heeft. Met een verhouding van 2 vierkante meter land op 1 vierkante meter verhuurbare ruimte kan CTP nog 11 miljoen vierkante meter verhuurbare ruimte bijbouwen. Het bedrijf streeft naar een verdere groei en mikt op een totaal van 20 miljoen vierkante meter verhuurbare ruimte en €1,2 miljard aan netto huurinkomsten tegen 2030.

Bron: fd.nl