Spectaculaire groei in huizenbezit buitenlandse beleggers in Nederland

20 augustus 2019

In 2018 groeide het bezit van met name appartementen in Nederland bij buitenlandse beleggers in vastgoed fors. De stijging bedroeg maar liefst 35% en steeg naar ruim 5,5 miljard euro. Voorheen waren het vooral de pensioenfondsen die belegden in vastgoed, maar nu zijn het ook de beleggers uit landen als Zweden, Canada en Azië. Bijna de helft van alle investeringen was afkomstig van buitenlandse beleggers. Een jaar eerder was dat nog iets minder dan 30%.

Spectaculaire groei in huizenbezit buitenlandse beleggers in Nederland

Interesse van lange termijn beleggers uit het buitenland

Vooral grote fondsen hebben interesse om in Nederlands vastgoed te beleggen. Er is een groot tekort aan huurwoningen in met name grote steden. Dit tekort blijft voorlopig nog wel bestaan. Daardoor blijft ook de interesse in Nederland bij buitenlandse beleggers in vastgoed voorlopig nog wel gehandhaafd. Zolang er gebouwd wordt is er immers de mogelijkheid tot aankoop en verhuur van woningen.

Nederland heeft een stabiel politiek klimaat wat beleggers vertrouwen geeft. Ook de te behalen rendementen zijn redelijk voorspelbaar. De interesse is er niet alleen voor vastgoed in de Randstad, maar ook in grote steden in andere delen van het land zoals Arnhem, Eindhoven en Groningen.

Bron: Het Financieele Dagblad