Populaire ‘spindoctor’ Jack de Vries moet huisjesmelkers aan beter imago helpen

6 juli 2021

Particuliere vastgoedbeleggers kampen met een niet al te best imago. Aan voormalig CDA-spindoctor Jack de Vries de taak om bij zijn nieuwe opdrachtgever VastgoedBelang het imago van de ‘huisjesmelkers’ op te poetsen. Hij heeft er zin in, zo laat De Vries weten aan het Financieele Dagblad.

Imago van particuliere vastgoedbeleggers zijn niet populair

Particuliere woningbeleggers zijn niet bepaald populair. Ze worden door velen verantwoordelijk gehouden voor het wegkapen van woningen voor starters op de woningmarkt. Ze verhuren huizen in de grote steden voor torenhoge huren en huisvesten studenten in kamers van enkele vierkante meters voor huursommen waar je in een gemiddelde stad in de provincie een compleet huis voor huurt. Aan Jack de Vries de op het4 oog lastige taak om iets te doen aan dit negatieve imago.

Populaire spindoctor Jack de Vries moet huisjesmelkers aan beter imago helpen

Maatschappelijke doelstelling en reputatieverbetering particuliere huizenbezitter

Op de vraag waarom Jack de Vries de functie van spindoctor bij VastgoedBelang heeft aangenomen is hij duidelijk. De woningmarkt staat hoog op de politieke agenda. De particuliere verhuurder kampt met een slecht imago omdat een aantal vastgoedbeleggers zijn verantwoordelijkheid niet neemt. De term ‘huisjesmelker’ zegt wat dat betreft genoeg, aldus De Vries, daarom wil hij af van deze benaming. De meeste leden van VastgoedBelang zijn particuliere vastgoedbeleggers die hun verantwoordelijkheid nemen, vindt hij. Hij staat voor beleggers die woningen willen aanbieden in het huursegment voor redelijke prijzen en die hun woningen goed onderhouden en ook verduurzamen.

De woningnood moet worden opgelost

De Vries is het met iedereen eens die zegt dat de woningnood in Nederland een groot probleem is. Maar dat los je volgens hem niet op met maatregelen als de verhuurdersheffing en het afschaffen van de overdrachtsbelasting. Er moet meer worden gebouwd. Maar ook het verkameren van woningen makkelijker worden gemaakt zodat er meer mogelijkheden komen voor zoekers om een woning of kamer te huren. Het gaat daarbij niet alleen om starters en studenten. Ook later in je leven kun je een huurwoning nodig hebben, aldus Jack de Vries, die nadat zijn huwelijk strandde een tijdje een woning in de vrije sector huurde. Dat huurprijzen stijgen is volgens hem logisch. Dat is het gevolg van de economie. Alles wordt duurder, dus stijgt ook de huur van een huis. Jack de Vries hoopt in zijn nieuwe baan als spindoctor het imago van de particuliere verhuurder te kunnen ombuigen van negatief naar positief.

Bron: Het Financieele Dagblad